Een feestelijk moment. Op donderdag 6 juni is in het Huis van Leusden het akkoord ‘Leusden Werkt Samen’ gesloten. Wethouder Patrick Kiel vierde het succes mee: “Ik ben trots op het resultaat, op de grote betrokkenheid van ondernemers en de inzet van onze uitvoeringsorganisaties. Met heel concrete acties zijn we samen aan de slag gegaan om werkzoekenden in Leusden richting werk te helpen, één voor één”.

Leusden Werkt Samen is een samenwerking tussen verschillende betrokken partners. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en de Gemeente Leusden hebben de Leusdense werkgevers bereid gevonden samen aan de slag te gaan om werkzoekenden uit de bijstand aan het werk te helpen. Het gaat om diverse ondernemers en medewerkers die actief zijn bij o.a. Bloemendal B.V., Eikelboom & De Bondt, ISVW, AFAS en Succlean: allemaal ook lid van de Bedrijvenkring Leusden. Daarnaast zijn bij het project medewerkers betrokken van Arbeidsintegratie gemeente Amersfoort en NVA (participatie en integratie statushouders). Ervaringsdeskundigen, het WSP en de gemeente Leusden zijn zelf ook partner in de samenwerking.

De partners zetten zich samen in om het netwerk binnen Leusden volop te gebruiken om werkzoekenden, met name mensen met een bijstandsuitkering, richting werk te helpen. Met de gezamenlijke aanpak is inmiddels een eerste werkzoekende uit Leusden aan de slag gegaan in een betaalde baan.