Direct naar content

GAMMA Amersfoort heeft donderdag 21 maart 2024 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. Filiaalmanager Ronny Greven ontving het keurmerk uit handen van Anita van den Brink, accountmanager van het WSP regio Amersfoort. Het WSP bedankt de werkgever hiermee voor de inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. 

Ronny Greven: “We hebben momenteel 69 mensen in dienst. Een paar maanden geleden waren dat er nog 43. Toen kwamen we in contact met Anita van het WSP regio Amersfoort.” Het team is de laatste periode dus flink gegroeid. “Een hechte groep mensen die heel goed kunnen samenwerken,” vertelt Ronny Greven. “Wij selecteren op talent en kijken naar wat iemand leuk vindt om te doen.” Ronny geeft daarbij iedereen een kans. “Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is voor ons iets van de laatste tijd. We waren aanwezig bij het Detailhandel Café. Heel erg leuk dat jullie dit organiseerden. Je kan goed kijken wat past bij ons. We hebben uiteindelijk twee mensen aangenomen. Tijdens zo’n Meet & Greet kun je mensen goed enthousiast maken voor het bedrijf.”

Bouwmarkt met een hecht team

Bij de bouwmarkt werkt geen interne begeleider voor de collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ze hebben een rugzakje, daar kunnen we goed mee omgaan. De samenwerking met regulier personeel gaat heel goed. Iedereen wordt goed opgenomen. In het begin is het best wel spannend om de werkvloer op de gaan. Op een klant aflopen, aanspreken en helpen. Wij kunnen ze helpen in de klantreis.”

Het lukt niet om grote groepen te begeleiden. Het is daarom fijn dat er wel begeleiding is vanuit de gemeente. “Zo mag een collega een heftruckcertificaat halen op kosten van de gemeente. Twee andere medewerkers keken op tegen het werk. We hebben aan het begin contact gehad met hun begeleider. Uiteindelijk doen ze het fantastisch.” Ook met Anita is er regelmatig contact. “Het contact loopt goed. Anita zit er echt op. Ze heeft het meest contact met Arjan, hij is vorig jaar assistent geworden. Iedereen hangt om hem heen. Hij is echt een mensenmens en heeft veel tijd voor zijn medewerkers.”

De medewerkers krijgen bij de bouwmarkt diverse mogelijkheden om te leren. Zo zijn er verschillende interne trainingen, zoals de COPA wat staat voor Contact, Onderzoeken, Presenteren en Afsluiten. Ook kan iedereen de vakopleiding halen met modules zoals beveiliging, werken met machines, verf of behang.  Ronny: “Wat ik leuk vind, is dat je mensen zonder ervaring eigen initiatief ziet nemen. Mensen kunnen echt groeien. Dat zien we ook en daar halen we onze energie uit.”