Direct naar content

Donderdag 14 november heeft Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort ontvangen. Het Kringloopcentrum is de eerste werkgever die het keurmerk ontvangt. Werkgevers die laten zien dat zij een inclusieve ondernemer zijn, bijvoorbeeld door het aannemen van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, ontvangen het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort.

Sociaal ondernemer

Een kans bieden aan mensen die weer aan het werk willen gaan, zit in het DNA van Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden. Naast betaalde krachten werken vrijwilligers bij het centrum. Daarnaast bieden ze re-integratietrajecten aan en geven ze binnen het project Kansjaar samen met het WSP regio Amersfoort werkzoekenden hulp bij het vinden van een betaalde baan.

Campagne WSP – werkt voor iedereen

Het Kringloopcentrum is ambassadeur van de campagne Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen. Met deze campagne wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt. Het Kringloopcentrum draagt als ambassadeur van het WSP deze boodschap uit en zet zich in voor een sociale arbeidsmarkt.

Keurmerk WSP

Het WSP deelt het keurmerk exclusief uit aan ambassadeurs en inclusieve ondernemers. Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking waardeert. De werkgevers ontvangen het keurmerk in de vorm van een sticker die zij een plek kunnen geven op hun pand.

Mieke Bleij en Maaike Landheer ontvingen het Keurmerk WSP uit handen van accountmanager Jeannet Bijker en laten daarmee zichtbaar zien dat zij een inclusieve werkgever zijn.

Lees meer over de samenwerking van Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden met het WSP regio Amersfoort.

Inspiratieverhaal Kringloop Amersfoort-Leusden