Direct naar content

Op woensdag 4 maart 2020 heeft wethouder Patrick Kiel het keurmerk Inclusief Werkgever uitgereikt aan Bert Boeijink en Jan Costa van Bloemendal Bouw en aan Dennis Poorthuis en Martijn van Eijkel van PoortEijk. Hij bedankt de Leusdense werkgevers hiermee voor hun inzet binnen het samenlevingsakkoord Leusden Werkt Samen. Leusden Werkt Samen helpt werkzoekenden in de bijstand aan werk.

Uitreiking Keurmerk

PoortEijk heeft als eerste werkgever een werkzoekende met afstand tot de arbeidsmarkt een baan aangeboden. Zij maakten hiermee de eerste match van Leusden Werkt Samen.

Dennis en Martijn kijken bij het vervullen van vacatures op een andere manier naar de kandidaten. Niet alleen naar het CV, maar vooral naar de talenten van de sollicitanten.

Lees hier meer over in het ervaringsverhaal van PoortEijk.

Inzetten van netwerk

Bert Boeijink van Bloemendal Bouw heeft zijn netwerk actief benaderd en hiermee bijgedragen aan diverse matches. Daarnaast is Bert Boeijink één van de ambassadeurs van de campagne “Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen” van het WSP.

Het WSP heeft het Keurmerk Inclusief Werkgever ontwikkeld binnen deze campagne om de inzet van sociale werkgevers te waarderen. De werkgevers ontvingen het keurmerk in de vorm van een sticker die zij een plek hebben gegeven in hun pand.

Lees meer over inclusief werkgeven door Bloemendal Bouw in het ervaringsverhaal.

Samenwerking bedrijfsleven

Ook de bedrijven Eikelboom & De Bondt, QLI chef, Jumbo Wahle, ISVW, AFAS, Heilbron, Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden, Afas, Rijschool Kleine, Smartphonehoesjes.nl en Succlean zijn betrokken bij Leusden Werkt Samen. Zij zetten zich samen in om 100 werkzoekenden uit Leusden, met name mensen met een bijstandsuitkering, richting werk te helpen. Met de gezamenlijke aanpak zijn inmiddels de eerste werkzoekenden uit Leusden aan de slag gegaan in een betaalde baan.