Direct naar content

Een aantal leden van het kernteam van Hoofdzaak } Werk heeft op dinsdagavond 14 mei 2024 de resultaten en toekomstplannen van het project Hoofdzaak } Werk gepresenteerd aan de commissie sociaal van de Amersfoortse gemeenteraad. Ook wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Micheline Paffen-Zeenni waren hierbij aanwezig. De presentatie werd enthousiast ontvangen door de commissie.

kernteam Hoofdzaak Werk

Collega’s van de Gemeente Amersfoort, het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort, GGz Centraal, Kwintes en twee ervaringsdeskundigen hebben verteld over het belang van IPS trajecten. Bij IPS staat werk tijdens de behandeling van een psychische kwetsbaarheid op een belangrijke plaats in het hersteltraject. Als de cliënt tijdens de behandeling graag aan het werk wil, wordt samen met de cliënt, zijn of haar behandelaars en het WerkgeversServicepunt een baan gezocht. Tijdens de presentatie vertelden ook de ervaringsdeskundigen Mark en Annemiek hun verhaal. Zo vertelde Mark hoe werken heeft bijgedragen aan zijn herstel en wat werken hem oplevert.

Bereikte doelen en toekomstplannen

Hoofdzaak } Werk heeft sinds de start in april 2022 in arbeidsmarktregio Amersfoort jaarlijks meer dan honderd mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam naar betaald werk begeleid. Daarnaast is de samenwerking tussen de partners van Hoofdzaak } Werk intensiever geworden. Veel GGZ-organisaties zijn aangehaakt bij het project en iedereen weet elkaar beter te vinden.

Het integraal werken is verder verbeterd. Alle regiogemeenten zijn aangesloten en hebben kennis van en zetten IPS -trajecten in. Het is de bedoeling dat Hoofdzaak } Werk, dat is begonnen als project, nu als onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden wordt opgenomen door alle samenwerkingspartners. Ook wordt IPS-onderwijs voor jongeren doorontwikkeld.