Direct naar content

Patrick Kolfschoten, eigenaar van Jumbo Woudenberg heeft dinsdag 21 september 2021 het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort ontvangen. Hij ontving het keurmerk van Marleen Treep, wethouder Participatie, Werk en Inkomen van de Gemeente Woudenberg. De Jumbo is één van de supermarkten in Woudenberg die medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak een werkplek biedt in zijn winkel.

Patrick Kolfschoten heeft vier medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak in dienst. Hij kijkt daarbij niet naar de beperkingen, maar naar wat de medewerker nodig heeft om succesvol aan het werk te kunnen.

Wethouder Marleen Treep: “Ik ben er trots op dat Woudenbergse ondernemers mensen die niet of lastig in aanmerking komen voor een reguliere baan een kans geven. Dat zij kijken naar hun talenten in plaats van hun beperkingen. Zo zie ik het graag. Want iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, ongeacht de beperkingen die iemand heeft.”

Campagne “Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen”

Ondernemers die deze kansen bieden en inclusief ondernemerschap laten zien, ontvangen dit keurmerk van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking waardeert. De werkgevers ontvangen het keurmerk in de vorm van een sticker die zij een plek kunnen geven in hun pand.

Het keurmerk is onderdeel van de campagne Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen. Met deze campagne wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Bustour WSP in Woudenberg

Het keurmerk is uitgereikt tijdens de bustour van het WSP regio Amersfoort. Om te zorgen voor meer naamsbekendheid en om op een laagdrempelige manier kennis te maken met werkgevers, trekt het WSP regio Amersfoort van 13 t/m 28 september 2021 de arbeidsmarktregio in. Op 21 september stond de bus in Leusden en Woudenberg.

In de ochtend volgden 11 werkgevers de kosteloos de workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie’ volgen. Daarnaast bezochten een paar werkgevers de bus voor meer informatie over de dienstverlening. Ook probeerden zij VR brillen uit, die kunnen helpen bij de werving van nieuw personeel. In de middag stond de bus bij Bofrost aan De Nort 9 in Woudenberg.