Direct naar content

Je kunt bij het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort terecht voor advies, kennis en ondersteuning op het gebied van werving en selectie. Je krijgt een vaste accountmanager als contactpersoon. Hij of zij inventariseert al je wensen tijdens een gesprek en bedrijfsbezoek. Op basis van competenties, werkervaring en opleidingsniveau maken zij een eerste selectie van werkzoekenden die je vacature goed kunnen vervullen. Je kunt daarna zelf in gesprek met de kandidaten en een keuze maken.

De accountmanagers van het WSP kennen de kandidaten goed en weten hierdoor goed wie binnen je bedrijf past. Zij vertellen eerlijk wat de goede en minder goede eigenschappen zijn van de kandidaat die zij op de functie vinden passen. Door de persoonlijke benadering en achtergrondkennis kunnen zij een goede match maken.

Heb je een passende werknemer gevonden? Je accountmanager geeft meer informatie over de eventuele (financiële) voordelen voor jou als werkgever bij het in dienst nemen van de kandidaat.

Proefplaatsing en jobcoaching

Heb je iemand met een uitkering op het oog die je in dienst wilt nemen, maar aarzel je nog of deze kandidaat werkelijk geschikt is? Je kunt dan mogelijk gebruik maken van de proefplaatsing. Tijdens de proefplaatsing kunnen zowel de werkgever als de kandidaat ervaren of jullie bij elkaar passen.

Bij het in dienst nemen van een kandidaat vanuit een bijstandssituatie of met een arbeidshandicap (WIA, Wajong, WAO) kan er jobcoaching worden ingezet. Een jobcoach kan zowel de werkgever als de nieuwe werknemer ondersteunen op de werkvloer. Je accountmanager adviseert graag over een eventuele proefplaatsing of jobcoaching. Er bestaan voor werkgevers diverse subsidie regelingen. De accountmanagers van het WSP kunnen hier alles over vertellen.

Kandidatenverkenner

Op werk.nl kun je ook zelf cv’s bekijken. In de Kandidatenverkenner kun je zoeken naar kandidaten die vallen onder de banenafspraak. De verkenner geeft een beeld van de kenmerken van de kandidaten, zoals het opleidingsniveau.

Jobhunting

Veel werkgevers zijn op zoek naar personeel. In diverse branches zijn personeelstekorten. Tegelijkertijd zijn er ook mensen op zoek naar werk. Het aanbod valt echter niet zonder meer één-op-één te matchen met de vraag op de arbeidsmarkt. Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor werkzoekenden aan de kant blijven staan. In sommige gevallen is de kennis of werkervaring van een werkzoekende onvoldoende of verouderd. Soms spelen in de persoonlijke sfeer factoren mee die het moeilijker maken.

Onze accountmanagers gaan voor deze kandidaten ook op zoek naar voor hen passende banen door middel van jobhunting. Ze matchen hierbij aan de hand van de ervaring en competenties van de kandidaat. Soms kun je door kleine aanpassingen toch een match maken. Bijvoorbeeld door een ouder binnen schooltijden te laten werken of voor een rustige werkplek te zorgen. Scholing behoort ook tot de mogelijkheden.

Jobcarving

Ook met hulp van jobcarving kan personeelstekort worden aangepakt. Bij jobcarving creëer je door middel van het combineren van taken of het opsplitsen van functies een baan. Hierbij kan een functie bijvoorbeeld opgedeeld worden in geschoold en ongeschoold werk. Het ongeschoolde werk kan gedaan worden door een nieuwe werknemer of een werknemer vanuit de Doelgroep Banenafspraak. Een goed middel om te inventariseren of binnen jouw bedrijf mogelijkheden zijn is het Bedrijfsadvies inclusieve arbeidsorganisatie. Bij het Bedrijfsadvies inventariseert een analist of taken en werkzaamheden zijn te bundelen tot een complete functie.

Aan de slag

Wil je ondersteuning van het WSP bij het vinden van personeel? Laat je vacature achter of neem contact met ons op.

Vacature plaatsen

  • Max. bestandsgrootte: 50 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.