Sociaal ondernemen
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Social return

Niet iedereen neemt even gemakkelijk deel aan het arbeidsproces. De overheid wil kansen creëren voor mensen die moeilijker aan het werk komen. Dit doet zij door bij inkopen en aanbestedingen de opdrachtnemer te stimuleren om bij de uitvoer ook kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te betrekken. Dit versterkt hun positie op de arbeidsmarkt en brengt nieuwe kansen. Deze aanpak wordt social return genoemd.

social-return

Gemeenten en social return

Gemeenten vinden de bijdrage aan social return zo belangrijk dat zij bij inkopen en aanbestedingen social return als contractvoorwaarde opnemen. Gemeenten vragen opdrachtnemers bij grote opdrachten om 5% van de opdrachtsom aan te wenden voor social return activiteiten. Bij kleinere opdrachten vraagt de gemeente de opdrachtnemer om een maatschappelijke activiteit uit te voeren. De concrete invulling hiervan wordt door de gemeenten naar eigen inzicht vormgegeven. Kijk hiervoor op de gemeentelijke website van Amersfoort of neem contact op met de gemeente Nijkerk, Soest of Woudenberg. Er zijn talloze mogelijkheden voor social return. Wij helpen u graag op weg.

Voordelen social return

  • Het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort zorgt voor een goede voorselectie van passende kandidaten;
  • Het Werkgeversservicepunt kan u informeren over eventuele aanvullende voorzieningen bij het in dienst nemen van een kandidaat;
  • Medewerkers ontwikkelen zich binnen uw organisatie;
  • Het brengt diversiteit in de organisatie en u komt in contact met een nieuw netwerk;
  • U draagt bij aan uw eigen doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen;
  • Het Werkgeversservicepunt publiceert uw activiteiten op de website. U kunt dit ook inzetten voor uw eigen publiciteit.

SR Bouwblokken

Social Return Bouwblokken

Ervaringsverhaal OLCO-Sportsphere: Social Return Amerena behaald

OLCO-Sportsphere heeft het sportcomplex Amerena aan de Hogeweg ontwikkeld en gebouwd. Onderdeel van de aanbesteding was investeren in Social Return (SROI). Samen met haar onderaannemers heeft OLCO-Sportsphere de verplichting van 5% behaald. Lees meer over hoe ze dit mooie doel behaald hebben in het ervaringsverhaal van projectleider Geert Bertijn van OLCO-Sportsphere.

Contact

Heeft u vragen over Social Return? Neem dan contact op met Marloes van der Heide, accountmanager Social Return op 06 – 250 64 101 of mail naar socialreturn@amersfoort.nl.