Direct naar content

Gemeente Soest start met een nieuw project voor werving en behoud van horecapersoneel. Dit doet de gemeente samen met Koninklijke Horeca Baarn-Soest, WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort en gemeente Baarn.

Ondersteuning na zware coronacrisis

De horecasector is de afgelopen twee jaar zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom is nu een plan opgesteld met acties die vooral gericht zijn op het werven van nieuw personeel en behoud van het huidige personeel. Dit laatste wordt mede gedaan door het aanbieden van relevante (horeca)opleidingen aan werknemers. Het WSP regio Amersfoort ondersteunt werkgevers bij de werving en selectie van personeel. Met dit project en de bijbehorende opleidingsmogelijkheden, hopen zij meer mensen te interesseren in werken in de horeca en de horecaondernemers te helpen met nieuw personeel.

Wethouder Liesa van Aalst: “We willen heel graag dat zowel onze eigen inwoners als bezoekers weer veel gebruik gaan maken van de horeca in Soest en Soesterberg. Door dit project te initiëren helpen we de horeca concreet daar waar nu de behoefte ligt: meer personeel dat langer blijft. Zo bouwen we samen aan een sterke toekomst voor de horeca.”

Wethouder Erwin Jansma: “Ook in Baarn hebben de horecaondernemers een zware tijd gehad vanwege corona. We ondersteunen hen graag bij het herstel en de terugkeer naar een situatie waarin bezoekers én medewerkers weer onbeperkt kunnen genieten van wat onze horeca te bieden heeft.”

Voorzitter KHN Baarn-Soest Imara Overhand: “Nu de gehele horecabranche weer vrij van maatregelen is en weer ongedwongen gastvrijheid kan tonen is de vraag naar en behoud van horecapersoneel alleen nog maar urgenter geworden. Ik juich dit initiatief dan ook toe en ben blij met deze samenwerking. Als afdelingsbestuur hopen we dat met dit project de horecaondernemers van Soest en Baarn naast hun huidige team veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. Ook als bijbaan heeft de horeca veel te bieden: het vergroot verantwoordelijkheidsgevoel, helpt jonge mensen sociale vaardigheden ontwikkelen en leert hen op en top te functioneren in een team. Want werken in de horeca doe je niet alleen, dat doe je samen!”

Op de foto ziet u van links naar rechts: Ruud Bouwman (horecaondernemer Baarn), Erwin Jansma (wethouder Baarn), Liesa van Aalst (wethouder Soest) en Sebastian Ott (horecaondernemer Soest).