Direct naar content

Het Werkcentrum regio Amersfoort is dé plek waar iedereen uit arbeidsmarktregio Amersfoort ondersteuning, advies en inspiratie kan krijgen over werk, scholing en loopbaan. Dat geldt ook voor werkgevers. Werkgevers kunnen in het Werkcentrum regio Amersfoort advies krijgen over ontwikkeltrajecten op de werkvloer en om- en bijscholing van (nieuw) personeel. Leren en werken zijn tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Voor scholing, ontwikkeltrajecten en praktijkleren zijn regelmatig professionals van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), ROC Midden Nederland en MBO Amersfoort aanwezig in het werkcentrum.

In het werkcentrum staan elke dag gidsen klaar om in gesprek te gaan met bezoekers. De gidsen nemen alle bezoekers mee langs de themawanden, waardoor ze op een interactieve manier in gesprek kunnen gaan. Zo zijn er themawanden over competenties, de thuissituatie en de sociale kaart van de regio.  Op de vacaturewand hangen openstaande vacatures in de arbeidsmarktregio. Het WSP maakt een selectie uit de vacatures waar zij voor werven. De vacatures zijn kort en bondig beschreven en gericht op competenties.

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV, de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg en Uitvoeringsorganisatie BBS samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Jongerenloket regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum.

WerkgeversServicepunt regio Amersfoort

Ben je als werkgever op zoek naar nieuw personeel, dan helpt het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort je verder. Je krijgt een vast contactpersoon bij het WSP die je persoonlijk en kosteloos adviseert over de werving en selectie van personeel. Ook ondersteunt het WSP werkgevers bij inclusief ondernemen en de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast kun je terecht met vragen over mobiliteit.

Leerwerkloket regio Amersfoort

Het Leerwerkloket regio Amersfoort ondersteunt werkgevers met kosteloos en onafhankelijk advies in scholing en ontwikkeling van personeel. Welk opleidingstraject past bij de opleidingsbehoefte van jouw bedrijf en jouw medewerkers? Het Leerwerkloket kijkt met je mee. Ook voor personeel dat niet meer op de juiste plek zit en zich verder wil oriënteren op doorgroei binnen of buiten uw bedrijf. Daarnaast helpt het Leerwerkloket met het opzetten van leerwerktrajecten op de werkvloer, met name voor zij-instromers en omscholers.

Evenementen

Het WSP en Leerwerkloket kunnen je direct in contact brengen met werkzoekenden. Dit kan 1-op-1 in kennismakingsgesprekken, maar ook tijdens een banenmarkt. In het werkcentrum worden regelmatig evenementen georganiseerd. Het gaat daarbij om banenmarkten met meerdere werkgevers of om kleine Meet & Greets waarbij één werkgever in gesprek gaat met werkzoekenden. Daarnaast zijn er inloopspreekuren en voorlichtingen.

Contact

Wil je hulp bij de selectie van personeel, om- en bijscholing of vrijblijvend meer informatie? Handig is om direct een afspraak te maken met een accountmanager van het WSP of Leerwerkloket. Je kunt een afspraak maken via het contactformulier op Contact Werkcentrum regio Amersfoort.

Het Werkcentrum regio Amersfoort is elke maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur  en vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur te bezoeken zonder afspraak aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

De accountmanagers van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort zijn een aantal momenten per week aanwezig in het werkcentrum tijdens de inloopspreekuren voor de branches Zorg, Overheid & Onderwijs, Techniek en Zakelijke Dienstverlening. Tijdens deze inloopspreekuren kun je zonder afspraak binnen lopen en in gesprek gaan met accountmanagers.

Kijk voor meer informatie op onze website.