Direct naar content

In het sfeervolle Eethuys-Café De Generaal in Baarn zijn maandagochtend 25 april 2022 werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gegaan over werken in de horeca. Zij deden dit tijdens het Jobcafé dat werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort in samenwerking met de Gemeenten Soest en Baarn en de Koninklijke Horeca Baarn-Soest.

Het Jobcafé is geopend door de wethouders Liesa van Aalst van de Gemeente Soest en Erwin Jansma van de Gemeente Baarn. Zij zetten samen hun beste beentje voor en streden tijdens een dienblad race wie het meeste talent voor serveren heeft. Liesa van Aalst won deze uitdaging, maar heeft ook jarenlang ervaring opgedaan doordat ze zelf in de horeca heeft gewerkt.

Informatieve ochtend vol netwerkgesprekken

Het Jobcafé is onderdeel van het stimuleringsproject voor de werving en het behoud van personeel in de horeca. Veel horeca ondernemers zijn hard op zoek naar personeel. Iedereen die graag aan het werk wil in deze branche, kon tijdens het Jobcafé binnenstappen en op een laagdrempelige manier kennis maken met de ondernemers. Onder andere Theater De Speeldoos, Grand-Café de Lindenhof, Double Tree by Hilton Royal Parc Soestduinen en Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten waren aanwezig.

De bezoekers konden ook informatie krijgen over scholing van het Leerwerkloket regio Amersfoort en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), met een VR bril op virtueel de beroepsvloer opstappen en hun CV laten bekijken door een recruiter van het WSP. Dit maakte het tot een informatieve ochtend vol netwerkgesprekken.

Films uit de horeca: Kijk je mee?

Tijdens het Jobcafé waren ook video’s te zien waarin medewerkers uit horecagelegenheden uit Soest en Baarn vertellen hoe hun dag eruit ziet als hotelmanager, housekeeper, kok of medewerker bediening.

Lukte het niet om aanwezig te zijn tijdens het Jobcafé en twijfel je of werken in de horeca iets voor je is. Bekijk deze video’s dan op https://www.wspregioamersfoort.nl/horeca/

Op deze website staan ook contactgegevens van collega’s van het WSP die je kunnen helpen met een baan in de horeca.