Direct naar content

Wilco heeft op maandag 3 april 2023 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. Het keurmerk heeft een plek gekregen bij de ingang, waar een enorme boekenkast meteen verraad wat aan de Vanadiumweg van de machines rolt. In de CO2 neutrale productielocatie van ruim 125000 m2 staat een zeer geavanceerd machinepark en werkt een enthousiast team van ruim 375 medewerkers in de drukkerij en binderij.

Het WSP regio Amersfoort deelt het keurmerk exclusief uit aan werkgevers die inclusief ondernemen.  Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking met hen waardeert. Accountmanager Taco Pijpers reikte het keurmerk uit aan Mohammed Addouti en Mirjam Bellari van Wilco BV. Wilco werkt samen met Rob Verheijen van Werkplan uitzendbureau. Taco: “Ik merk dat als een kandidaat interesse heeft om te werken bij Wilco, ik Rob altijd kan bellen of hij nog iemand zoekt. Degene kan dan vaak op gesprek komen.”

Rob werkt al lange tijd samen met het WerkgeversServicepunt. “Je wil mensen die aan de zijkant staan ook een kans geven. Wilco staat open voor iedereen die graag wil werken. We zien dat er kandidaten zijn die op hun afkomst of leeftijd gediscrimineerd worden en gewoon niet aan tafel komen. Wilco gaat wel graag het gesprek aan. Dat vind ik super. Veel medewerkers die ik heb geïntroduceerd doen het fantastisch. Zij werken met veel plezier aan de productie van prachtige boeken en tijdschriften en alles wat daarbij komt kijken!”

Rondleidingen voor geïnteresseerden

Wilco is de laatste jaren explosief gegroeid en is altijd op zoek naar nieuwe teamleden. Samen met het WSP en Werkplan hebben ze diverse rondleiding georganiseerd, zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen op de werkvloer. Mohammed: “Het is fijn dat je van tevoren een impressie krijgt van het bedrijf waar je wil gaan werken.” Mirjam: “De rondleidingen hebben een goede opkomst. We hebben er heel veel aan overgehouden.”

De nieuwe medewerkers hoeven geen ervaring te hebben. Mohammed: “Als iemand inzicht heeft in techniek en de motivatie is hoog, dan red je het hier wel.” Iedereen krijgt een interne opleiding en wordt goed begeleid.
Rob: “Mensen die bij ons komen werken, worden aan een mentor verbonden. Die leidt ze op. Als zij zeggen, ze kunnen solo werken, dan gaan ze solo werken. Bij de ene duurt dat twee maanden, bij de ander vier maanden. Maar daar wordt niet naar gekeken, als de motivatie maar goed is.”