Direct naar content
01.04.2022

In de week van 28 maart 2022 reed het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) met een bus de regio door. Elke dag stapten werkzoekenden tijdens deze bustour ‘Onderweg naar werk’ in om kennis te maken met een drietal werkgevers uit de zorg, techniek of zakelijke dienstverlening. Doel was inspiratie opdoen en bekijken of het werk bij deze werkgevers iets voor hen is. Al tijdens de tour is de eerste vervolgafspraak gemaakt om een hele dag mee te lopen.  

Van wandeling tot wassen

Op de eerste dag stapten zes enthousiaste werkzoekenden en een aantal collega’s van UWV en WSP de bus in. Zij waren allemaal nieuwsgierig naar de branche zorg en welzijn en wilden graag bekijken wat werken in de zorg inhoudt.

Als eerste stopten we in Vathorst voor een rondleiding door Kindercentrum Bzzzonder. HR-medewerker Iris Voortman bracht haar passie voor Bzzzonder over aan de werkzoekenden.

Bij Amerpoort in Baarn maakten we een wandeling over hun terrein de woonvoorzieningen van de zorginstelling, maar ook langs het Cultureel Centrum, de kassen en dieren op het terrein. Een mooie manier om het bedrijf te leren kennen.

Tijdens ons laatste bezoek aan Silverein konden we de handen uit de mouwen steken. Twee verpleegkundigen lieten met hulp van een pop zien hoe je ouderen op bed kunt wassen. We konden dit ook zelf uitproberen. Eén van de werkzoekenden was zo enthousiast, dat ze begin april een dag gaat meelopen bij Silveren.

Onderweg naar de Techniek en Logistiek

Op de tweede dag reden 11 enthousiaste werkzoekenden met ons mee. We begonnen de dag bij CMM in Amersfoort. Na een koffie met wat lekkers kregen we een rondleiding. Een groep bekeek de productie en een groep het magazijn. Het sprak de groep aan: “Leuk om te zien hoe ze zo secuur werken bij CMM, echt iets voor mij.”

Bij Bieze Food Group in Nijkerk viel tijdens de rondleiding de kou meteen op. In de eerste hal was de temperatuur maar 3 graden ivm het werken met zuivelproducten. “Interessante rondleiding bij Bieze. Wel erg koud, maar daar wen je wel aan.”

Als laatste bezochten we ITEQ. Na een lunch en presentatie, kregen we ook daar een rondleiding door het bedrijf, waarbij een medewerker liet zien hoe hij zijn producten maakt. “Wat een leuke sfeer bij ITEQ, leuke mensen en al die geluiden om je heen vind ik prettig werken.”

We zijn blij met de bovengenoemde reacties die we kregen. Juist dit was ook het doel van onze bustour.

Wat een interessante dag. Normaal kom je niet zomaar bij de bedrijven binnen, nu konden we kennismaken met 3 bedrijven.
Deelnemer bustour

Wandelend naar de laatste werkgever

De laatste dag van de bustour sloten we af bij de Gemeente Amersfoort. Het bezoek aan GrandVision kon vanwege ziekte niet doorgaan. Met 11 enthousiaste werkzoekenden gingen we dit keer lopend op pad.

Nadat we een kijkje hadden genomen op de werkvloer bij het Klant Contact Center, vertelde Sandra, teammanager Dienstverlening IV wat meer over het KCC en wat er allemaal bij komt kijken. Hier krijg je zoveel diverse vragen, dat je al snel een heleboel te weten komt over de gemeente Amersfoort. Daarna kregen we een presentatie over de afdeling informatievoorziening. De groep vond het een fijne en duidelijke presentatie. “Leuk om te horen hoe het is om te werken voor de gemeente Amersfoort.”

Daarna wandelden we door naar de afdeling financiën waar teammanager Bas meer vertelde over zijn afdeling, de financiële administratie en backoffice. Na afloop was er tijd om na te praten tijdens een lunch in het bedrijfsrestaurant. Ook hier wilden een paar werkzoekenden na de presentatie graag nader kennismaken.