Direct naar content

Anja Tiel van kapsalon De Haarkluis in Nijkerkerveen heeft op 17 november 2022 het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort ontvangen. Zij ontving dit keurmerk uit handen van Sander Goosensen, accountmanager van het WSP regio Amersfoort. Hij was jobcoach van Stefania die onder de Doelgroep Banenafspraak valt. Bijna 2 jaar geleden kreeg Stefania van Anja de kans om in haar kapsalon aan de slag te gaan en haar opleiding te volgen.

Anja en Stefania van De Haarkluis ontvangen het Keurmerk Inclusief Werkgever van Sander Goosensen.

Sander: “Als je het over een sociale werkgever hebt, is Anja dat wel. Ze is heel loyaal. Stefania mag heel blij zijn met Anja. Ze heeft zich goed ontwikkeld, waarbij Anja haar echt heeft gestimuleerd.”

Stefania heeft de kappersschool niveau 2 afgrond en doet nu niveau 3. “Nog één examen en dan ben ik klaar.” Ze is erg blij met haar werkplek en heeft haar droomberoep gevonden.

Anja “Ik had eigenlijk niemand nodig en wilde niemand aannemen, maar kreeg toch de vraag of ik met haar in gesprek wilde gaan. We hebben heel lang gepraat, er was gelijk een klik.” Anja is daarop in gesprek gegaan met de andere twee kapsters in haar zaak. “De enige manier dat we het kunnen doen, is als we het met z’n drieën doen. Toen hebben we met z’n allen de schouders eronder gezet. Dat maakte dat het gelukt is.”

Samen verder gegroeid

Anja: “Doordat Stefania zeker en goed is in haar werk, is ze heel erg gegroeid. Ze merkt van haar beperking in haar werk niets. Het zijn soms de stukjes eromheen die het lastig maken. Op haar werk is niets aan te merken. De dingen die ze doet, kan ze ook echt perfect.”

Sander denkt dat het ook zo goed loopt doordat de lijnen tussen hen kort zijn. “Als er wat aan de hand is, word ik gebeld. Ik kom diezelfde week langs. We gaan om tafel en gooien open wat er aan de hand is. Dat is altijd gericht op hoe we weer door kunnen.” Anja vindt dat erg fijn. “Ik denk dat we anders nooit zover waren gekomen. Daardoor zijn we elke keer sneller gegroeid.” Stefania: “Communicatie is wel belangrijk ja, anders was het niet zo goed gegaan.”

Ze is bijna klaar met haar opleiding. “In januari ga ik starten met knippen.” Anja: “We hebben een plan opgezet hoe we dat gaan aanpakken. December is best een drukke maand, dus het is beter om in januari te starten. Dan hebben we rustig de tijd.”

Het keurmerk is uitgereikt tijdens de Maand van de 1000voorbeelden, waarin projectgroep Op naar de 100000 banen aandacht vraagt voor de Doelgroep Banenafspraak.