Direct naar content

Op donderdagochtend 11 november bezochten 13 werkzoekenden een voorlichtingsbijeenkomst bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort. Zij wilden meer weten over de functie archiefmedewerker, die de organisatie heeft gecreëerd voor medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak.

De voorlichtingsbijeenkomst is georganiseerd door de Kamer van Koophandel en TempoTeam in samenwerking met de WerkgeversServicepunten Utrecht-Midden, Gooi- en Vechtstreek en regio Amersfoort.

Tijdens de voorlichting vertelde Annemieke Visscher, coördinator KvK Inclusief, meer over de Kamer van Koophandel. “Wij zijn er voor iedereen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of als je minder arbeidsvermogen hebt. We vinden dat iedereen waarde kan toevoegen aan onze business.”

Project Afplakken

Ze hebben speciaal voor de Doelgroep Banenafspraak Project Afplakken opgestart. Ze hopen na deze voorlichting vijf medewerkers aan te kunnen nemen en dit aantal volgend jaar uit te breiden. De organisatie kan binnen dit project goed rekening houden met de wensen van de medewerkers. Zo kan de ruimte prikkelarm gemaakt worden en kunnen zij geholpen worden door interne jobcoaches.

De kandidaten waren allemaal enthousiast. Met degene die graag in dit project aan de slag willen gaan, worden nu persoonlijke gesprekken gevoerd.

Presentje Maand van de 1000 voorbeelden

Voorafgaand aan de voorlichting heeft accountmanager Najat Ahmiane namens het WSP regio Amersfoort een presentje van projectgroep ‘Op naar de 125.000 banen’ overhandigd aan Annemieke Visscher.

Zij is als coördinator KvK Inclusief bezig om de organisatie steeds inclusiever te maken en kansen te bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Annemieke: “We kijken naar talent. Wat kan iemand wel en hoe kunnen we hem of haar ondersteunen? We maken vooral gebruik van jobcarving. We halen bijvoorbeeld taken van het takenpakket af of passen de uren aan.”

#1000voorbeelden

Projectgroep Op naar de 125.000 banen van VNO-NCW organiseert dit jaar in november, samen met werkgeversorganisaties en WerkgeversServicepunten door het hele land de Maand van de 1000 voorbeelden. Met het presentje bedanken zij werkgevers die zich inzetten voor de Doelgroep Banenafspraak. Samen met deze werkgevers wil zij de inclusieve beweging op de arbeidsmarkt te versterken. Want samen verspreiden we de boodschap: ‘De Banenafspraak is halverwege. En nu verder!’