Direct naar content

In september is het WSP met een oude volkswagenbus de regio ingetrokken om werkgevers te bezoeken. Een groot succes wat veel nieuwe contacten en vacatures heeft opgeleverd. Op industrieterreinen in de gehele arbeidsmarktregio bezochten accountmanagers bedrijven in de omgeving om meer te vertellen over de dienstverlening van het WSP. Ook kwamen enkele werkgevers naar de bus toe. De werving en selectie van kandidaten op alle vacatures is in volle gang. De eerste vacature is inmiddels vervuld.

Door de hele regio

De bustour startte maandag 14 september voor het kantoor van het WSP aan de Stadsring en op industrieterreinen De Isselt. De tweede dag stonden de haltes Plesmanstraat en Bedrijfsweg in Leusden en De Nort in Woudenberg op het programma. Tijdens deze zomerse dag brachten ook de wethouders Patrick Kiel en Marleen Treep een bezoek aan de bus.

Na de derde dag op industrieterreinen De Hoef en Calveen in Amersfoort, vertrok de bus op 24 september naar Nijkerk. Wethouder Mariëlle Broekman haakte aan en bracht een bezoek aan de bus bij ReliPack. Na een succesvolle ochtend in Bunschoten, parkeerde de bus op 28 september in Vathorst. Wethouder Cees van Eijk bezocht Kindercentrum Bzzzonder, waar de bus voor de deur kon staan.

De laatste dag, 29 september, hebben we de bustour naar Soest en Baarn geannuleerd in aanloop naar de verscherpte maatregelen die die avond in zouden gaan. Met de bedrijven waar voor die dag een afspraak stond, is 1 op 1 contact opgenomen.

Veel vacatures

In totaal zijn tijdens de bustour 56 werkgevers bezocht waarmee vooraf een afspraak was gemaakt. Vijf werkgevers hebben de bus bezocht. Bij 130 bedrijven hebben de accountmanagers een collega van personeelszaken gesproken. Daarnaast is bij 139 bedrijven een folderpakket afgegeven. In totaal hebben 47 bedrijven één of meerdere vacatures gemeld tijdens deze bezoeken. De werkgevers vonden het prettig en nuttig om kennis te maken met het WSP. “Complimenten hoe jullie je profileren, dat waardeer ik zeer.”

De manier waarop sprak aan. Zo schrijft een HR Medewerker van Humanitas die de bus bezocht: “Eerlijk is eerlijk, het is de rode oldtimer VW bus die het deed. En er staat al heel lang op mijn to-do lijstje een klussenman te werven. Vanmiddag naar het WSP die op tour is met de rode VW bus en vandaag in Woudenberg stond. Zo viel vanmiddag alles samen op een warme dag in september.”

Perspectief op Werk

De bustour is onderdeel van Perspectief op Werk. In dit programma werkt het WSP regio Amersfoort samen met diverse organisaties in de regio om meer kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.