Direct naar content

De bustour van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) is maandag 13 september van start gegaan bij woonwarenhuis Nijhof in Baarn. Nog voor openingstijd van de winkel, stond het WSP met een vintage volkswagenbus voor de winkel. Werkgevers konden hier terecht voor meer informatie over het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket. Wethouder Erwin Jansma van de Gemeente Baarn opende de ochtend.

Vijftien werkgevers uit Baarn en omgeving volgden de workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie’ van Martijn Hemminga van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Hij liet ze in een interactieve workshop zien hoe zij nieuwe medewerkers kunnen binden. Hij lichtte praktijkvoorbeelden uit van verschillende werkgevers die zich hadden aangemeld.

De werkgevers kwamen vol nieuwe ideeën naar buiten. “Ik heb er energie van gekregen en zin om nieuwe dingen op te pakken”, vertelde Jolanda de Vries van Silverein. Voorafgaand aan de workshop vertelde zij, net als Jeroen la Housse, commercieel directeur bij Nijhof Woonwarenhuis  over haar samenwerking met het WSP regio Amersfoort.

Bedrijfsbezoek in Soest

In de middag stond de bustour voor het bedrijf Eurotape aan Oostergracht in Soest. Accountmanagers van het WSP stapten op de bedrijventerreinen in Baarn, Soest en Soesterberg bedrijven binnen om kennis te maken met werkgevers. Doel van de bustour is meer naamsbekendheid van het WSP te krijgen en werkgevers te informeren over de kosteloze ondersteuning op het gebied van werving en selectie van personeel, sociaal ondernemen en scholing.

Wethouder Liesa van Aalst van de Gemeente Soest sloot ook aan bij de bus. Zij ging met accountmanagers Mirjam en Klaas mee op bedrijfsbezoek bij Smeeing.

Ook meedoen aan de workshop?

Het WSP bezoekt met de bustour de gehele arbeidsmarktregio Amersfoort. Op 14 en 28 september staan ze met de bus in Amersfoort. Op maandag 20 september is de bus in Nijkerk, 21 september in Leusden en Woudenberg en op 27 september in Bunschoten. Wil je de workshop ook volgen? Meld je dan aan via www.wspregioamersfoort.nl/agenda/bustour/.

De bustour is onderdeel van Perspectief op Werk. In dit programma werkt het WSP regio Amersfoort samen met diverse organisaties in de regio om meer kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In 2020 heeft het WSP tijdens de eerste bustour kennis gemaakt met diverse nieuwe bedrijven. De dag in Soest en Baarn is toen, in aanloop naar de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus, geannuleerd.