Direct naar content

Met onze bustour hebben we van 13 t/m 28 september 2021 in 6 dagen alle gemeenten in onze arbeidsmarktregio bezocht. Elke ochtend parkeerden we de vintage volkswagenbus bij een bedrijf dat al samenwerkt met het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. Daar konden werkgevers  de workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie’ van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie volgen. In totaal woonden 90 werkgevers de workshop bij. Daarnaast bezochten werkgevers onze bus, waar ze onder andere VR Brillen uit konden proberen. Ook hebben de accountmanagers tientallen nieuwe contacten opgedaan door naar de bedrijven toe te gaan. De eerste vacatures zijn inmiddels gedeeld met het WSP.

Van start in Baarn en soest

De bustour startte maandag 13 september bij woonwarenhuis Nijhof in Baarn. Nog voor openingstijd van de winkel, stond het WSP met de rode volkswagenbus voor de winkel. Wethouder Erwin Jansma van de Gemeente Baarn opende de ochtend.

Negentien werkgevers uit Baarn en omgeving volgden de workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie’ van Martijn Hemminga van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Hij liet ze in een interactieve workshop zien hoe zij nieuwe medewerkers kunnen binden. Hij lichtte praktijkvoorbeelden uit van verschillende werkgevers die zich hadden aangemeld.

De werkgevers kwamen vol nieuwe ideeën naar buiten. “Ik heb er energie van gekregen en zin om nieuwe dingen op te pakken”, vertelde Jolanda de Vries van Silverein. Voorafgaand aan de workshop vertelde zij, net als Jeroen la Housse, commercieel directeur bij Nijhof Woonwarenhuis  over haar samenwerking met het WSP regio Amersfoort.

In de middag stond de bustour voor het bedrijf Eurotape aan Oostergracht in Soest. Wethouder Liesa van Aalst van de Gemeente Soest sloot aan bij de bus en ging mee op  bedrijfsbezoek bij Smeeing.

Workshop Succesvol werven

Op onze tweede dag hadden wij weer een prachtige locatie waar we gebruik van mochten maken: de Mannenzaal van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis te Amersfoort in het centrum van Amersfoort. Wethouder Cees van Eijk opende de ochtend, waarna Sanne van Es vertelde hoe zij zich bij ContactCare inzet voor het bieden van kansen aan diverse medewerkers. Zij riep andere werkgevers op er ook voor te gaan en daarbij flexibel, eerlijk en betrokken te zijn.

De workshop ‘Succesvol werven voor vandaag én morgen voor jouw organisatie!’ werd afwisselend gegeven door Martijn Hemminga en Heleen Stoevelaar van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Zij vertelden aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je als werkgever het verschil kan maken op een krappe arbeidsmarkt. Hoe weet je je huidige medewerkers aan je te verbinden en nieuwe medewerkers te werven?

VR Brillen

Na elke workshop konden de werkgevers informatie krijgen over de dienstverlening van het WSP en het Leerwerkloket en meer horen over de mogelijkheden van de Inclusief Analyse en subsidies en regelingen voor het in dienst nemen van kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt.

Veel interesse was er voor de VR Brillen. Met deze bril kon iedereen virtueel kennis maken met ruim 45 kansberoepen en ontdekken hoe de VR bril kan helpen met het werven van personeel.

Met een nieuwe bus op pad

De tweede week van onze bustour zijn we met een blauwe bus gestart bij Djops Uitzendgroep Uitzendgroep in Nijkerk. Na de opening door wethouder Mariëlle Broekman, lichtte Hans Appeldoorn van Djops Uitzendgroep de merkbelofte van Djops ‘Doen waar je goed in bent’ toe. Danny Burgwal vertelde over zijn ervaringen met sociaal ondernemen en de samenwerking van Djops Uitzendgroep met het WSP regio Amersfoort.

Werkgevers bezoeken spontaan de bus

Op Prinsjesdag trok onze bus voor het verzamelgebouw aan de Fokkerstraat in Leusden de aandacht van een paar werkgevers die ons spontaan kwamen bezoeken om meer te horen over onze dienstverlening. In een ruimte die was aangeboden door Segment Opleidingen, volgde een groep werkgevers weer onze workshop over het succesvol werven van personeel. Zij deelden ook onderling tips uit. Ook nu enthousiaste reacties, onder andere van TM Techniek: “Een mooie, leerzame ochtend met een enthousiaste workshop ! Stemde tot nieuwe inzichten en inspiratie!”

Aambassadeur Bert Boeijink van Bloemendal Bouw vertelde meer over zijn jarenlange samenwerking met het WSP. Wethouder Patrick Kiel stipte tijdens zijn opening aan dat het thema van de bustour goed was gekozen. “Alle bedrijven hebben een schreeuwend tekort aan personeel. Er zijn mooi verbanden te leggen tussen het WSP en werkgevers.”

Keurmerk Inclusief Werkgever

In de middag hebben we de Gemeente Woudenberg bezocht. Vanaf onze standplaats Bofrost, bezochten onze accountmanager bedrijven in Woudenberg.

Wethouder Marleen Treep reikte aan Patrick Kolfschoten, eigenaar van Jumbo Woudenberg het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort uit.  De Jumbo is één van de supermarkten in Woudenberg die medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak een werkplek biedt in zijn winkel.

De vijfde dag van de bustour brengen we door in de Gemeente Bunschoten. Dit keer met een opening van wethouder Peter van Asselt en een inspirerend verhaal van onze ambassadeur Jantine van Dormael van Kindercentrum Bzzzonder. Wethouder Peter van Asselt roept de werkgevers op te denken aan open hiring en met een open blik het gesprek aan te gaan.

De laatste dag sluiten we af bij het bedrijf Confed op bedrijventerrein de Hoef. De workshop is met 20 werkgevers druk bezocht. Diverse werkgevers proberen de VR Brillen uit en praten na met elkaar bij de bus. De tour wordt afgesloten op bedrijventerrein De Wieken.

Perspectief op Werk

De bustour is onderdeel van Perspectief op Werk. In dit programma werkt het WSP regio Amersfoort samen met diverse organisaties in de regio om meer kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Het WSP helpt werkgevers bij de werving en selectie van personeel en sociaal ondernemen. Door naar de bedrijven toe te gaan, wil het WSP zorgen voor meer naamsbekendheid en werkgevers op een laagdrempelige informeren over haar dienstverlening.