Direct naar content

Met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen’ wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. De werkgever lost zijn of haar personeelstekort op en al het talent krijgt een kans op een passende baan. We zijn graag sparringpartner bij het vinden van de juiste match.

Ambassadeurs

Een groot aantal werkgevers ging je hierbij al voor. Een deel van hen zet zich in als ambassadeur voor onze campagne. Het gaat om werkgevers vanuit de hele arbeidsmarktregio Amersfoort:

Bloemendal Bouw, Confed, Cycloon Post, Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, TM Techniek, Mijn boerderijtje, ContactCare, Silverein, Djops, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Oosterbroek, Senior Publications Nederland BV (SPN), Nijhof, CMM Services, Bzzzonder en Studio Binamar.

Alle ambassadeurs willen graag inclusief ondernemen en hebben een goede samenwerking hebben met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Zij dragen deze boodschap uit en zetten zich in voor een sociale arbeidsmarkt.

Bijeenkomsten

Samen met het WSP regio Amersfoort organiseren de ambassadeurs diverse bijeenkomsten, zoals kennis- en netwerkbijeenkomsten of banenmarkten. Tijdens een lunch met wethouder Cees van Eijk hebben de ambassadeurs bijvoorbeeld ideeën voor een sociale arbeidsmarkt gedeeld.

Tijdens een Praktijktafel op 3 februari 2020 volgen 60 werkgevers, wethouders en beleidsmedewerkers samen met accountmanagers van het WSP een clinic Omdenken. De campagnebijeenkomst werd georganiseerd bij ambassadeur RCE. Op 11 oktober 2022 verzorgde Jitske Kramer voor ons een muzikale lezing over inclusie en diversiteit.

Ook ontwikkelen de ambassadeurs samen met het WSP initiatieven, zoals het begeleiden van werkzoekenden die werkfit willen worden. Zo bieden Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden en Mijn Boerderijtje werkzoekenden een werkervaringsplaats.

Hoe ervaren onze ambassadeurs de samenwerking met het WSP en sociaal ondernemen? Lees het in de ervaringsverhalen.

Keurmerk Inclusief Werkgever WSP

Keurmerk

Werkgevers die laten zien dat zij een inclusieve ondernemer zijn, bijvoorbeeld door het aannemen van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, ontvangen het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort.

Het WSP deelt het keurmerk exclusief uit aan werkgevers die inclusief ondernemen. Dit zijn bijvoorbeeld de ambassadeurs van de campagne WSP Werkt voor iedereen. Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking met hen waardeert. De werkgevers ontvangen het keurmerk in de vorm van een sticker die zij een plek kunnen geven op hun pand.

Onderstaande werkgevers hebben een kans gegeven aan werkzoekenden die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Zij hebben het keurmerk Inclusief Werkgever ontvangen.

Keurmerk

Geïnspireerd geraakt?

Wij vertellen u graag meer

Neem contact met ons op