Met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen’ wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. De werkgever lost zijn of haar personeelstekort op en al het talent krijgt een kans op een passende baan. We zijn graag sparringpartner bij het vinden van de juiste match.

Ambassadeurs

Een groot aantal werkgevers ging je hierbij al voor. Een deel van hen zet zich in als ambassadeur voor onze campagne. Het gaat om werkgevers vanuit de hele arbeidsmarktregio Amersfoort: Bloemendal Bouw, Confed, Cycloon Post, Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, TM Techniek, Mijn boerderijtje, ContactCare, Lyvore, Djops, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Oosterbroek, Senior Publications Nederland BV (SPN), Nijhof, CMM Services, Bzzzonder en Studio Binamar. Alle ambassadeurs willen graag inclusief ondernemen en hebben een goede samenwerking hebben met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Zij dragen deze boodschap uit en zetten zich in voor een sociale arbeidsmarkt.

Bijeenkomsten

Samen met het WSP regio Amersfoort organiseren de ambassadeurs diverse bijeenkomsten, zoals kennis- en netwerkbijeenkomsten of banenmarkten. Tijdens een lunch met wethouder Cees van Eijk hebben de ambassadeurs bijvoorbeeld ideeën voor een sociale arbeidsmarkt gedeeld.

Ook ontwikkelen zij samen met het WSP zij initiatieven, zoals het begeleiden van werkzoekenden die werkfit willen worden. Zo bieden Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden en Mijn Boerderijtje werkzoekenden een werkervaringsplaats. Zij helpen hen bij het weer in het werkritme komen.

Hoe ervaren onze ambassadeurs de samenwerking met het WSP en sociaal ondernemen? Lees het in de ervaringsverhalen.

Geïnspireerd geraakt?

Wij vertellen u graag meer

Neem contact met ons op