Direct naar content

Tijdens een smakelijk en sfeervol ontbijt heeft een groep werkgevers donderdagochtend vroeg kennis gemaakt met het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort. Zij organiseerden op 11 mei 2023 een ontbijt kennissessie voor werkgevers, leidinggevenden en HRM-managers in de branches Logistiek & Transport, Industrie en Techniek & Bouw. Het ontbijt vond plaats in het Werkcentrum regio Amersfoort aan de Stadsring in Amersfoort.

Accountmanagers Ebru Gökçelik van het WSP en Gerland Bijkerk van het Leerwerkloket vertelden meer over de dienstverlening die zij bieden aan werkgevers. Daarna nam Jeroen Schuil, Arbeidsmarktadviseur bij UWV de werkgevers mee in de regionale arbeidsmarktontwikkelingen en vertelde adviseur Marco Boersma meer over de financiële regelingen voor werkgevers.

Frans Bergman van het SPT vertelde meer over de samenwerking met het Service Punt Techniek. Daarnaast waren ook de andere collega’s uit het brancheteam Techniek aanwezig en collega’s van Eures konden vragen beantwoorden over personeel werven in het buitenland.

Oplossingen personeelstekort

De arbeidsmarkt is nog steeds krap in de branche techniek. Er zijn 33% meer vacatures uitgezet in twee jaar tijd. Daarnaast zoeken bijna 300 ww-ers in de regio Amersfoort naar een technisch beroep. Om aan de personeelsvraag te voorzien, moeten werkgevers op zoek naar nieuw talent, werk anders organiseren en personeel binden en boeien. Het WSP en Leerwerkloket kunnen werkgevers daarbij ondersteunen. Daarnaast zijn er financiële regelingen die werkgevers hierbij op weg kunnen helpen, zoals opleidingsfinanciering en -ondersteuning, een jobcoach of werkplekvoorzieningen.

Rondleiding werkcentrum

Na het ontbijt gaf Ebru, die ook als gids in het Werkcentrum regio Amersfoort werkt een rondleiding langs de themawanden van het werkcentrum.