Direct naar content

Veel Oekraïense vluchtelingen die in onze regio verblijven, willen graag aan het werk. Ook staan diverse werkgevers open om hen werk aan te bieden. Om de werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen, organiseert het WSP regio Amersfoort in de week van 16 mei een viertal Meet en Greets. Alle bijeenkomsten zijn druk bezocht. Zo kwamen maandagmiddag 16 mei 124 vluchtelingen uit de regio naar de Stadsring in Amersfoort. Dinsdag kwamen 180 werkzoekenden naar de Meet en Greet. Op de donderdag en vrijdag kwamen zo’n 90 werkzoekenden in de ochtend naar de Stadsring.

De eerste bezoekers hebben direct al een baan gevonden. Zo startte een groep van vijf vluchtelingen dezelfde week al bij CMM Services. Voor Faber gaat een nieuwe medewerker aan de slag als assistent schilder in Nijkerk. Een groep van 17 mensen gaat bij McDonald’s aan het werk.

Op de Meet en Greet stonden maandag en donderdag werkgevers uit de branches techniek, bouw, logistiek, transport en ICT. Dinsdag en vrijdag kwamen werkgevers vanuit de zorg en welzijn, horeca, detailhandel, zakelijke dienstverlening, schoonmaak en housekeeping. In totaal zijn deze week ruim 30 werkgevers aanwezig om in gesprek te gaan met de werkzoekenden.

De werkgevers reageerden enthousiast. In het Engels en met hulp van een tolk, konden zij goed in gesprek met de bezoekers. De meeste werkgevers nodigen een groot aantal werkzoekenden uit om verder in gesprek te gaan. Dinsdag zijn de eerste groepen al op locatie voor een verdere kennismaking op de werkvloer.

Voorlichting

Voorafgaand aan de Meet en Greets heeft het WSP voorlichting gegeven op de opvanglocaties aan de Zonnehof en Plotterweg in Amersfoort en in de Gemeente Nijkerk. Tijdens deze voorlichting vertelde de recruiter van het WSP meer over de voorwaarden om aan het werk te gaan en welke hulp het WSP daarbij kan bieden. Deze voorlichting wordt binnenkort ook gegeven in de gemeenten Bunschoten en Soest.

Voor iedereen toegankelijk

Deze Meet en Greets zijn toegankelijk voor alle werkzoekenden uit de arbeidsmarktregio Amersfoort.

Op vrijdag 10 juni gaan werkgevers en werkzoekenden in de gemeente Woudenberg met elkaar in gesprek over werk.

Meer informatie over de voorwaarden en hulp bij werk is te vinden op onze pagina Oekraïne.