Direct naar content

Als werkgever kun je te maken krijgen met medewerkers die (dreigende) geldzorgen hebben. Dit kan ook gevolgen hebben op de werkvloer. Een werknemer met financiële zorgen kan vaker ziek zijn of last hebben van concentratieproblemen of verminderde productiviteit. We informeren je op deze pagina graag hoe je personeel met geldzorgen kunt helpen. 

Het WSP regio Amersfoort kan je adviseren hoe je met medewerkers in gesprek gaat over geldzorgen of je in contact brengen met de collega’s die mensen met financiële problemen helpen.

Wegwijzer bij geldstress

De gemeenten in onze arbeidsmarktregio bieden diverse regelingen aan hun inwoners om te helpen bij geldzorgen. In de Wegwijzer bij geldstress van de GGD staan voor de gemeenten Amersfoort, Leusden, Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg verwijzingen naar regelingen en organisaties die de inwoners kunnen ondersteunen. Voor de gemeente Nijkerk staat dit op de pagina Geldzorgen – blijf er niet meer rondlopen.
Het bespreken van signalen van geldstress kan lastig zijn. In de wegwijzer staan ook tips om het gesprek daarover te beginnen.

Regelingen voor ondernemers

Voor werkgevers zelf bestaan ook diverse regelingen.

De Gemeente Nijkerk heeft alle ondernemersregelingen op een rij gezet.
Ondernemers uit Amersfoort en Leusden kunnen terecht bij het Geldloket.