Direct naar content

Op donderdag 14 maart organiseerde de werkgroep ‘Op naar de 100.000 banen’ voor de derde keer de dag van de 1000 voorbeelden. Het WSP heeft op deze dag werkgevers uit de regio in het zonnetje gezet die mensen een kans hebben gegeven om aan het werk te gaan. Alle wethouders met Werk& Inkomen in hun portefeuille gingen met een cadeau op pad.

Project ‘Op naar de 1000 banen’ is een initiatief van werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland en heeft als doel werkgevers te informeren en inspireren om mede invulling te geven aan de Banenafspraak.

Wethouders zetten werkgevers in het zonnetje

In Amersfoort ging wethouder Cees van Eijk op bezoek bij Bart Villerius van uMotion. Hij heeft 3 medewerkers met een indicatie banenafspraak in dienst en een 56-plusser. In Bunschoten ging wethouder Alice Kok naar Baas Expeditie, waar directeur Henk Vedder 2 medewerkers in dienst heeft uit de doelgroep. In Woudenberg ging wethouder Marleen Treep op bezoek bij de Geerensteingroep waar een medewerker met een indicatie een vast contract heeft gekregen en ze vanwege groei nu via het WSP in gesprek gaan met een nieuwe kandidaat.

Wethouder Patrick Kiel bracht een bezoek aan Bloemendal Bouw in Leusden, waar Bert Boeijink iedereen een kans wil geven in zijn bedrijf. In Nijkerk ging wethouder Mariëlle Broekman naar De Wijnbroeders. Michel Tamminga heeft een statushouder in dienst genomen en er is een inwoner vanuit de GGZ aan de slag via een werktraject. Wethouder Erwin Jansma uit Baarn bedankte Kitty de Vries van lunchroom Uniek voor het opzetten van een dagopvangplek voor 9 personen. Ook heeft zij een kandidate uit de Banenafspraak aangenomen.

Gemeente Soest wilde graag werkgever Bob’s Bloemen in het zonnetje zetten. Wethouder Liesa van Aalst- Veldman overhandigde aan Willeke de Kruijff het presentje van de dag van de 1000 voorbeelden. Zij gaf medewerkster Sharon de kans om zich in de winkel te ontwikkelen. Sharon startte bij de bloemenwinkel met een BBL-opleiding en heeft van de werkgever alle kansen gekregen om zich te ontwikkelen. Ze tekende er zelfs een contract voor onbepaalde tijd.

In Soesterberg werd Kontakt der Kontinenten in het zonnetje gezet. Charita Maikoe van NVA & WSP bedankte hen. Zij hebben een Syrische jongeman een plek gegeven in de keuken en hij volgt een BBL traject. Daarnaast plaatsen ze nu een tweede statushouder. In Amersfoort ging Steve Hamden van het WSP naar ABC Poetssalon. Eigenaar Ali heeft vanuit het niets zijn eigen bedrijf opgebouwd. Nu gunt hij ook anderen de kans, zoals statushouder Abdul en Wajongere Lars.