Direct naar content

Het WSP organiseerde maandagochtend 3 februari een Meet & Greet bij het ROC Midden Nederland aan de Disketteweg in Amersfoort. Op de Meet & Greet konden werkgevers in gesprek gaan met werkzoekenden uit de Doelgroep Banenafspraak. Voorafgaand aan de Meet & Greet kregen de werkgevers meer informatie over inclusief werkgeverschap.

Het ROC Midden Nederland stelde ruimte beschikbaar voor de Meet & Greet. Jennifer van Asch, Projectleider Participatiebanen bij het RCO vertelde over haar ervaringen.

Er werken 32 kandidaten uit de doelgroep bij het opleidingsinstituut. Jennifer heeft hiervoor alle managers gevraagd: wat voor werk blijft er liggen wat door de doelgroep kan worden gedaan? Het levert hen veel op, de werknemers zijn positief en ook de leerlingen reageren enthousiast. Haar advies voor de andere werkgevers is: gewoon doen! Zelf gaat ze door tot ze voldoet aan het quotum van 48 medewerkers in 2020.

Gemeente Amersfoort

Jobcoach Diana Soukleva van de gemeente Amersfoort vertelde meer over de ervaringen van de gemeente Amersfoort met werken met werknemers uit de Doelgroep.

Om duurzame plekken te realiseren heeft de gemeente een interne jobcoach in dienst. Er is een stimuleringsbudget en er worden buddy’s opgeleid om de kandidaten goed te begeleiden.

Inclusief Analyse

Peggy Zoet, arbeidsdeskundige van het UWV, vertelde meer over de Inclusief Analyse. Tijdens deze analyse wordt gekeken hoe werkprocessen anders ingericht kunnen worden en welke taken door mensen met arbeidsbeperking gedaan kunnen worden.

Als afsluiter vertelde Roos haar verhaal. Zij kwam in de Wajong vanwege psychische problemen. Via het WSP vond zij een baan als management ondersteuner bij Defensie. Daar solliciteerde ze op de functie van projectsecretaris. Ze werd aangenomen en heeft daarmee een vaste baan gevonden. Het gaat zo goed, dat ze nu naast haar werk ook de deeltijd opleiding HBO Bedrijfskunde volgt.

Meet en Greet

Na de presentaties, gingen de werkgevers in gesprek met werkzoekenden. Er waren 10 werkgevers aanwezig: ROC Midden Nederland, Gemeente Amersfoort, Albert Heijn, Globen Personeel, Royal Topzorg, PON Leusden, DC Reiniging, Belastingdienst, McDonald’s en Cycloon Post. Ook de opkomst van werkzoekenden was goed. Er kwamen 35 werkzoekenden om in gesprek te gaan over vacatures.