Direct naar content

WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) heeft op dinsdag 24 januari 2023 het Berghotel in Amersfoort in winterse sferen gehuld voor het Winterfestival. Op het Winterfestival hebben bijna 100 werkzoekenden en 30 werkgevers met elkaar kennis gemaakt.

In de ochtend begonnen de werkzoekenden met de workshop “Kijk eens door een andere bril”. Anne-Marije Buckens van 50 Company leerde tijdens deze workshop welke rol motivatie speelt en hoe je die een boost kan geven. Met andere woorden: ‘kijken door een andere bril’.

Workshop vol inspirerende tips

Anne-Marije vertelde: “Werkgevers hebben een droom. Als je solliciteert, ben je onderdeel van deze droom. Vraag eens aan de werkgever: Wat is jouw verhaal? Hoe ben je begonnen? Waar lig je wakker van? Luister en kijk of je daar iets mee kan.” Ook raadde ze aan na te denken over de vraag waaraan merkt de werkgever na een paar maanden dat jij aan zijn bedrijf bent toegevoegd?

De werkzoekenden kregen veel concrete tips. “Maak een top tien van de bedrijven waar jij graag aan het werk wil. Zorg dat je hen volgt, dat je zichtbaar bent en dat mensen weten dat je daar wil werken.” Ze gaf hen direct de opdracht om hun drijfveren, competenties en ambitie te noteren. Dit kwam na de workshop van pas tijdens de Meet en Greet met de werkgevers.

Geen standaard banenmarkt

Voor de banenmarkt van start ging, kon iedereen buiten warme chocomelk en poffertjes krijgen en even bijkomen bij een winters vuurtje. Daarna gingen dertig werkgevers, waaronder Vismae Raet, Thermen Soesterberg, Kontakt der Kontinenten en Silverein met hen in gesprek over vacatures.

Naast de Meet & Greet kon iedereen ook informatie krijgen over leren & werken, een beeld krijgen van EURES over werken in het buitenland. Verder zaten collega’s klaar voor het geven van tips over het CV & LinkedIn en je kon zelfs een professionele foto laten maken voor je CV of LinkedIn profiel.