Direct naar content

Bij het Soester bedrijf Eurotape zijn maandagochtend 2 maart 15 werkgevers en ruim 100 werkzoekenden met elkaar in gesprek gegaan. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort organiseerde samen met de Gemeente Soest en Uitvoeringsorganisatie BBS hier een regionale banenmarkt. Wethouder Liesa van Aalst opende de markt om 09.30 uur.

Wethouder van Aalst vindt het belangrijk om een banenmarkt in Soest te organiseren: “In de huidige markt valt het voor bedrijven niet mee om de juiste werknemers te vinden, terwijl ze die wel hard nodig hebben. Een banenmarkt zorgt ervoor dat werkgevers en mensen die op zoek zijn naar werk, of beter passend werk, makkelijk contact kunnen maken.”

Werkgevers met uiteenlopende vacatures

Eurotape stelde haar bedrijf beschikbaar voor de banenmarkt. Zij gingen zelf ook in gesprek met de werkzoekenden voor een vacature van machine operator. Ook stond de Gemeente Soest als werkgever op de banenmarkt om op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers, net als Thermen Soesterberg en Lyvore. Daarnaast waren onder andere McDonald’s, Havi Logistics, Globen Personeel, Daan BV en de Biga Groep aanwezig.

Bijzondere manier van werven

Het WSP wilde werkgevers tijdens de markt graag laten kijken naar de talenten en kwaliteiten van de werkzoekenden en niet alleen naar de ervaring op het CV. Organisatie De Haalbare Kaart introduceerde daarom een aantal opdrachten die werkgevers en werkzoekenden samen in een paar minuten kunnen uitvoeren. Zo konden de werkgevers bijvoorbeeld ontdekken wie oplossingsgericht of initiatiefrijk is. Wethouder van Aalst ging na de opening zelf ook de uitdaging aan door een puzzel samen met een werkzoekende op te lossen.