Direct naar content

“Ruim 12,5 jaar geleden heb ik de stap gezet om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen successen en leermomenten. Dit podium bieden we iedereen die zich wil ontwikkelen. Zowel starters als ervaren werkzoekenden, vakgenoten als ook zij-instromers.” Ronald van Barneveld wil als directeur van Proma Consulting werkzoekenden verder op weg helpen en werkt daarvoor samen met het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. Op maandag 4 september 2023 heeft ProMa Consulting het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen.

Het WSP regio Amersfoort deelt het keurmerk exclusief uit aan werkgevers die inclusief ondernemen. Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking met hen waardeert. Accountmanager Tim Krux reikte het keurmerk uit. Tim: “Jullie zijn een werkgever die verder kijkt dan puur het ouderwetse cv, dus voor ons als WSP zijn jullie een goede werkgever waarmee we willen samenwerken. Jullie kunnen zeker een voorbeeld zijn voor andere werkgevers rondom anders denken en kijken naar de persoon en de kwaliteit.”

Relevant willen zijn is één van de kernwaarden van het Amersfoortse bedrijf. “Ik ben ooit als grondwerker begonnen bij een aannemer in Soest. Daarna heb ik bij diverse anderen bedrijven en organisaties mogen werken. Eind 2010 ben ik gestart met de eenmanszaak ProMa Consulting om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn successen en leerervaringen.” Ruim 10 jaar later heeft hij de mogelijkheid om ook anderen te helpen weer aan de gang te kunnen zijn.  “We zijn niet op aarde om alleen maar geld te verdienen, maar om je talenten en gaven in te zetten en zo van betekenis te zijn voor anderen.”

We kijken naar wat iemand wil en wat bij iemand past

Ronald werkt al een aantal jaar samen met het WSP. “We hebben aan het begin van de samenwerking een profielschets van ons bedrijf en de mogelijke kandidaten gegeven. Leeftijd en achtergrond is voor ons niet zo relevant. Als iemand wil, en er het wederzijdse vertrouwen is, kunnen we hem of haar de inhoud van het werk altijd leren. Met die gedachte zijn we toen gestart met onze samenwerking.” Inmiddels zijn er 5 medewerkers via het WSP bij het adviesbureau aan de slag gegaan.

Na een eerste kennismakingsgesprek, volgt voor iedere potentiële medewerker een intake. “Tijdens deze intake vullen ze een vragenlijst in waarmee we kijken welk ‘soort’ werk het beste bij iemand zou passen als je naar de persoon kijkt. We kijken naar wat iemand wil, maar ook wat bij iemand past.” Met iedereen worden vanaf de start afspraken gemaakt over alle leer- en ontwikkeldoelen. Wanneer blijkt dat iemand niet direct als adviseur aan de gang kan gaan, volgt een leerwerktraject waarmee ProMa Consulting de medewerker helpt met bijvoorbeeld de taal. “Zo kunnen mensen zich doorontwikkelen, doorstromen en voelen ze zich onderdeel van de maatschappij.”