Direct naar content

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft in november het keurmerk Inclusief Werkgever van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort ontvangen. Werkgevers die laten zien dat zij een inclusieve ondernemer zijn, bijvoorbeeld door het aannemen van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, ontvangen het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort. Riet Smal ontving het Keurmerk WSP uit handen van Rosa Bouwman.

Sociaal ondernemer

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft in samenwerking met het WSP 9 mensen vanuit de Doelgroep Banenafspraak in dienst genomen. Het RCE stimuleert eigenaren en beheerders van monumenten om het erfgoed goed te onderhouden en bewaren voor de toekomst. Zij vinden het belangrijk dat er voor iedereen plaats is in de maatschappij en wil daarom mensen met een arbeidsbeperking een plek geven in hun organisatie. Riet Smal, adviseur bedrijfsvoering bij het RCE, heeft hiervoor regelmatig contact met Rosa Bouwman van het WSP.

Campagne WSP – werkt voor iedereen

Het RCE is ambassadeur van de campagne Werkgevers met een groot hart. WSP – werkt voor iedereen. Met deze campagne wil het WSP werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt. Het RCE draagt als ambassadeur van het WSP deze boodschap uit en zet zich in voor een sociale arbeidsmarkt.

Inspiratieverhaal RCE