Direct naar content

Open Hiring houdt in dat je als werkgever mensen voor je laten werken, zonder sollicitatiegesprek of CV vooraf te bekijken. Iedereen die wil werken is welkom, ongeacht opleiding of ervaring. De werkzoekende beslist of hij/zij geschikt is voor het werk.

Geen vooroordelen

In onze maatschappij heeft iedereen oordelen, of je wilt of niet. Met Open Hiring proberen we ons bewust te zijn van onze oordelen en deze uit te sluiten. Met als resultaat dat (onbewuste) oordelen er niet toe leiden dat bepaalde mensen geen kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. De baan definieert de vaardigheden die nodig zijn. Tijdens het werk wordt duidelijk of persoon en functie goed bij elkaar passen.

Hoe werkt het?

De werkgever bepaalt de minimale eisen van de functie en opent een wachtlijst waarop geïnteresseerde werkzoekenden hun naam kunnen zetten. De persoon die zich als eerste inschrijft, krijgt de baan. Daarna wordt de volgorde van de wachtlijst aangehouden. Een sollicitatiegesprek vindt niet plaats.

Start Foundation

Start Foundation is als maatschappelijk ontwikkelaar continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om aan een arbeidsmarkt te bouwen waarin iedereen meedoet. Zij helpen werkgevers in Nederland bij het invoeren van Open Hiring. De Start Foundation helpt met informatie en een samenwerkingsovereenkomst met documenten waarmee je kunt starten.

Logo Start Foundation Open Hiring Een baan zonder sollicitatiegesprek

Aan de slag

Wil je met Open Hiring aan de slag? Vanuit het WSP regio Amersfoort kunnen we je, in samenwerking met de Start Foundation, ondersteunen. Bekijk voor meer informatie de Brochure Open Hiring en neem contact op met recruiter Burcu Fidan.