Direct naar content

Met de ondertekening van een overeenkomst is het Werkcentrum als dé centrale plek waar alle inwoners uit de arbeidsmarktregio Amersfoort terecht kunnen voor advies, ondersteuning en inspiratie over werk, scholing en loopbaan weer een stap dichterbij. Op donderdag 28 april hebben de wethouders Werk en Inkomen van de gemeenten uit de arbeidsmarktregio Amersfoort, samen met Tof Thissen – algemeen directeur UWV WERKbedrijf – hun handtekening gezet onder de  overeenkomst als start van de ontwikkeling van het Werkcentrum regio Amersfoort.

Eén locatie voor de gehele regio

Op Stadsring 75 in Amersfoort opent na de zomer het Werkcentrum regio Amersfoort. Het Werkcentrum is de plek in de regio waar samenwerkende partners vanuit één loket fysiek en digitaal hulp aan alle burgers zullen bieden op het gebied van werk en inkomen. In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Baarn, Bunschoten en Soest samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het Werkgeversservicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Jongerenloket regio Amersfoort maken ook deel uit van het Werkcentrum.

Brede en laagdrempelige dienstverlening voor iedereen

Het Werkcentrum moet een plek worden waar iedereen zich kan oriënteren op zijn eigen mogelijkheden en interesses en informatie krijgt over waar de kansen liggen in de huidige arbeidsmarkt. Ook kan iedereen hier meer te weten komen over welke scholingsmogelijkheden er zijn en geholpen worden om een passende baan of werknemer te vinden.

Overeenkomst werkcentrum regio Amersfoort wordt ondertekend door de wethouders Werk en Inkomen van arbeidsmarktregio Amersfoort en Tof Thissen, directeur van UWV WERKbedrijf.
Overeenkomst werkcentrum regio Amersfoort is ondertekend door de wethouders Werk en Inkomen van arbeidsmarktregio Amersfoort en Tof Thissen, directeur van UWV WERKbedrijf.

Cees van Eijk, wethouder Werk en Inkomen bij de gemeente Amersfoort: “Samenwerking is in onze regio al vanzelfsprekend. We willen in het Werkcentrum een plek bieden waar iedereen met enthousiasme kan binnenlopen en support kan vinden. Het gaat daarbij niet alleen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan.” Het creëren en faciliteren van deze locatie is één van de prioriteiten van de regionale samenwerking in de arbeidsmarktregio Amersfoort.

Tof Thissen, algemeen directeur UWV WERKbedrijf, benadrukt dat hij zich graag samen met de regionale organisaties voor iedereen wil inspannen: “Samen kunnen we meer. Wij willen gezamenlijk met de regio een fysieke en digitale plek creëren, waar mensen naar toe kunnen om een goede start of een volgende stap op de arbeidsmarkt te maken.  Hierbij denken wij vanuit de mogelijkheden van mensen, zodat ze concreet met een op maat gemaakt perspectief weer verder kunnen.’’

Werkbezoek

De ondertekening vond plaats tijdens een werkbezoek van onder andere leden van de directie en Raad van Bestuur van UWV en bestuurders van de samenwerkende gemeenten.  Zij hoorden tijdens het bezoek meer over de plannen en ontwikkeling van het Werkcentrum regio Amersfoort. Na dit bezoek reisden ze door naar regionaal werkcentrum Groningen (Talentperron) om te ervaren hoe dat er in de praktijk uit kan zien. Regionale Werkcentra worden door het hele land gerealiseerd. Er zijn al Werkcentra actief in onder andere Zuid-Limburg en Rotterdam.

Zodra het nieuwe stadhuis van de Gemeente Amersfoort is gerealiseerd, krijgt het Werkcentrum regio Amersfoort daar haar definitieve plek. Totdat het centrum haar deuren opent, kunnen werkzoekenden met vragen rondom werk zich melden bij het WSP regio Amersfoort.