Direct naar content

Aannemersbedrijf Van Schoonhoven Infra heeft van wethouder Patrick Kiel het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. Directeur Dick van Boven heeft de sticker een plek gegeven op de ingang van zijn bedrijf aan de Ambachtsweg in Leusden. Hij ontving het keurmerk dinsdag 15 september tijdens de bustour van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

Werkgevers die laten zien dat zij een inclusieve ondernemer zijn, bijvoorbeeld door het aannemen van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, ontvangen het Keurmerk Inclusief Werkgever.

Sociaal Werkgever

Van Schoonhoven Infra is een aannemersbedrijf dat zich richt op eenvoudige onderhoudswerken tot grote reconstructies en van grondverzet tot saneringen. Zij voldoen daarbij altijd aan hun Social Return verplichting. Zo hebben ze een statushouder in dienst genomen via Stichting Integratiewerk. Hij leert het vak bij Van Schoonhoven Infra, maar volgt ook Nederlandse les bij het bedrijf. Twee keer in de week krijgt hij taalles op kantoor. Daarnaast krijgt hij de taal sneller onder de knie door mee te gaan tijdens de werkzaamheden.

Via accountmanager Jeannet Bijker van het WSP regio Amersfoort gaven zij Joost Frankort een kans. Joost deed bij het WSP mee aan het project Kansjaar om na een tijd zonder werk te hebben gezeten, weer een baan te vinden. Hij mocht bij Van Schoonhoven Infra aan de slag als buurtconciërge. Tijdens de herinrichting van de Hessenweg in Achterveld, was hij aanspreekpunt voor weggebruikers en buurtbewoners. Hij trad op als contactpersoon tussen het bedrijf, de buurtbewoners en winkeliers om het werk in goede banen te leiden. Dit werd zeer gewaardeerd en zorgde voor meer begrip tijdens de werkzaamheden.

Leusden Werkt Samen

Met het keurmerk laten het WSP regio Amersfoort en wethouder Patrick Kiel zien dat zij deze inzet waarderen. De Gemeente Leusden en het WSP zetten zich samen met werkgevers uit Leusden binnen samenlevingsakkoord Leusden Werkt Samen extra in om werkzoekenden uit de bijstand aan het werk te helpen.

Om in contact te komen met nieuwe werkgevers, is het WSP tijdens een bustour de regio ingegaan om nieuwe werkgevers te ontmoeten. Op dinsdag 15 september bezochten zij het industrieterrein aan de Ambachtsweg.

Heeft u ook een vacature en wilt u die onder de aandacht brengen bij het WSP, neem dan contact met ons op.