Direct naar content

TipPoint heeft maandag 12 juni 2023 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. Ron Pot ontving het keurmerk uit handen van Sander Goosensen, accountmanager van het WSP regio Amersfoort. Het WSP bedankt de werkgever hiermee voor de inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt. 

TipPoint heeft een groot assortiment aan auto-onderdelen die ze via diverse kanalen business-to-business verkopen. Dagelijks worden in het magazijn in Hoevelaken meer dan 200 orders verwerkt. Eigenaar Ron is een echt mensenmens en werkt al 17 jaar met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sander: “Iedereen mag van Ron een kans krijgen. Hij heeft wel een zaak te runnen, dus er moet wel gewerkt worden, maar ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Er wordt gekeken: wat kan iemand aan en wat is de belastbaarheid?” Ron: “Het is maatwerk en elke keer is het anders. Ik laat iemand graag groeien. We praten over ambities, waar word je blij van? Ik kijk waar iemand zijn talenten heeft liggen en creëer daar werk omheen. Maar wel altijd met duidelijkheid en structuur. Het is niet vrijheid, blijheid, je moet wel rekening houden met elkaar. Als je iets niet leuk vindt en je gaat het toch doen, dan word je daar niet vitaal van. En de match, die is natuurlijk echt belangrijk.”

Sportzaal als uitlaatklep

Naast twee honden die op kantoor rondlopen, heeft Ron ook een sportzaal waar je kan trainen. Ron heeft een achtergrond in de sport en vindt het heel belangrijk dat je ook tijdens of na je werk jezelf even kan opladen. “Met sporten ga je ook uit je hoofd en het leuke is dat je dan weer hele andere dingen van mensen te zien krijgt. Als je fitter in je vel zit gaat het allemaal ook makkelijker. Even bewegen op de werkvloer doet wonderen. En discipline en regelmaat is ook erg belangrijk. Verder hebben we sta-bureaus laten maken zodat je niet de hele dag hoeft te zitten en kan afwisselen van werkplek. We proberen op deze manier veel uit.  Het zijn vaak simpele oplossingen die goed werken.”

Begeleiding

Ron heeft korte lijntjes met Sander. Alles wordt snel opgepakt. Sander heeft een achtergrond als jobcoach en kan dat hier goed toepassen. Sander: “Bij een hoop werkgevers krijg je ontslag als je niet komt opdagen. Bij Ron niet. Hij gaat op zoek wat nodig is dat het de volgende keer niet gebeurd. Er zit namelijk altijd een verhaal aan vast.”

Keurmerk voor TipPoint

Twee maanden geleden is Ashley via Sander aan het werk gegaan bij TipPoint. Ze vindt het erg fijn dat ze veel ruimte krijgt. “Ik heb heel lang geen werk gehad. Bij mijn vorige werkgever werkte ik 8 uur op een dag. Hier is dat ook het geval, maar Ik merkte aan mezelf dat dat teveel was. Door het gesprek aan te gaan hebben we dit aangepast naar 6 uur verdeeld over 4 dagen” Sander: “Ze krijgt hier ook de ruimte als het een dag minder goed lukt.” Ashley: “Als ik teveel prikkels heb, mag ik bijkomen in een rustige ruimte. Het is heel fijn dat ik dan rustig kan worden.”

Nieuwe afdeling met minder prikkels

TipPoint is een groeiend bedrijf. Daarom wil Ron een speciale afdeling maken voor mensen die last hebben van prikkels. “Zij vinden het soms lastig om in het magazijn te werken. Dat is niet erg, maar dat moet wel aangepast worden. Ik wil daar ook constant een jobcoach of begeleider bij hebben.” Sander: “We hebben goede contacten met de praktijkschool in Nijkerk die op zoek is naar stages. We kunnen hier mooie werkervaringsplekken creëren.” Zo blijft het bedrijf uit Hoevelaken op een sociale manier groeien. “Het kost misschien wat energie, maar je krijgt er ook veel voor terug. Soms werkt het niet, maar dat is ook niet erg, want dan loopt iemand de deur uit met nieuwe ervaringen.”