Direct naar content

Ben je op zoek naar werk of een andere baan? Je kunt dan terecht in het Werkcentrum regio Amersfoort. In het Werkcentrum regio Amersfoort werkt het WSP regio Amersfoort samen met UWV, de regiogemeenten en partnerorganisaties zoals vakbonden en scholen. Bij het werkcentrum helpen en adviseren ze je bij al je vragen over werk en scholing. 

Vacaturekrant

Elke week plaatsen we onze actuele vacatures in onze vacaturekrant. Voor werkzoekenden die vallen onder de Doelgroep Banenafspraak staan de vacatures in de vacaturekrant Banenafspraak. In het werkcentrum kun je onze actuele vacatures ook terugvinden op de vacaturewand. Zit er geen vacature voor jou bij? We informeren je graag over andere mogelijkheden.

Geldloket

Het Geldloket Amersfoort kan werkzoekenden en ondernemers adviseren over de financiële gevolgen van de coronacrisis. Werkzoekenden kunnen bij het Geldloket terecht voor advies. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden wanneer je je baan verliest of voor tips om rond te komen. Ondernemers kunnen meer informatie vinden in de folder Ondernemer of zzp’er? Laat u adviseren over de financiële gevolgen van de coronacrisis.

Evenementen

We organiseren regelmatig banenmarkten en Meet en Greets, waar je je voor kunt aanmelden. Tijdens deze bijeenkomsten kun je op een laagdrempelige manier in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures. Kijk voor een overzicht van onze evenementen in de Agenda.

Aan het werk vanuit de banenafspraak

Heb je een beperking en wil je graag aan het werk, maar is het lastig om een baan te vinden? Misschien kom je in aanmerking voor een baan via de Banenafspraak. Alle mensen met een indicatie staan in het doelgroepenregister. Wanneer je daarin staat, kunnen bedrijven diverse ondersteunende regelingen aanvragen. Wil je aanmerking komen voor de indicatie banenafspraak? Ga naar de website van UWV voor het Aanvraagformulier Beoordeling Arbeidsvermogen.

Doelgroepverklaring oudere werknemer

Ontvang je een uitkering van de gemeente en ga je weer aan het werk? Wanneer je bij de start van jouw nieuwe baan 56 jaar of ouder bent en de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt, kan je werkgever een bijdrage in de loonkosten ontvangen. Daarvoor heeft de werkgever een doelgroepverklaring nodig. Je kunt deze verklaring aanvragen bij jouw woongemeente. Inwoners van de gemeente Amersfoort kunnen de doelgroepverklaring hier downloaden.

Ervaringen