Direct naar content

POT verhuizingen heeft op maandag 17 april 2023 het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort ontvangen. Saskia Krens, P&O Manager bij POT verhuizingen heeft al jaren contact met het WerkgeversServicepunt. “Inmiddels zijn er al veel kandidaten via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bij ons komen werken en in vaste dienst gekomen. We hebben mensen aangenomen voor ons magazijn, kantoor en de verhuizingen.” 

POT is een familiebedrijf dat het belangrijk vindt om aan iedereen een kans te geven. Saskia: “We deden het al voor de participatiewet van start ging. Het zit echt in het DNA van POT om ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een toekomst te kunnen bieden.” Het verhuisbedrijf probeert daarbij een goede mix te vinden, waarbij ze voldoende tijd hebben om nieuwe mensen goed op te kunnen leiden. “Onze voormannen zijn daarop getraind. Daardoor kunnen we continue een groep nieuwe medewerkers opleiden.”  

In 2022 zijn vanuit het WSP 5 nieuwe medewerkers aangenomen. “Het is echt de bedoeling om ze in vaste dienst aan te nemen. Ze moeten heel vroeg (tussen 6.00 uur en 7.30 uur) kunnen beginnen, dat is nog wel eens een struikelblok.” Saskia weet uit ervaring dat de collega’s die het eerste contract van 7 maanden doorkomen, blijven werken bij het verhuisbedrijf. “Dan zijn ze gewend aan het ritme van vroeg beginnen en weten ze wat er van hun verwacht wordt. Soms zit een verhuizing mee en zijn soms zit het tegen, daar moet je tegen kunnen. Wat de medewerkers heel erg leuk vinden is de samenwerking onderling en dat geen dag hetzelfde is. En natuurlijk het contact met de klanten.” De nieuwe groep medewerkers is nog steeds enthousiast aan het werk. “Eén van onze medewerkers werkt zelfs al 22 jaar bij ons.”  

Taallessen op de werkvloer

Voor de medewerkers met ambitie zijn er diverse opleidingsmogelijkheden. Maar ook voor de medewerkers die extra ondersteuning nodig hebben. Zo krijgt een medewerker op de verkoop binnendienst binnenkort taallessen op de werkvloer. “Hij komt niet uit Nederland en spreekt hartstikke goed Nederlands, maar mist net nog wat. Via het Leerwerkloket regio Amersfoort gaat nu een taaltraject op maat starten. Dat is natuurlijk super leuk. Hij heeft hier wat aan, maar wij hebben er ook wat aan. Dat is een win-win situatie.” 

Het WSP regio Amersfoort deelt het keurmerk exclusief uit aan werkgevers die inclusief ondernemen.  Met het keurmerk laat het WSP zien dat ze deze inzet van de werkgever en de samenwerking met hen waardeert.