Ruim 40 geïnteresseerde kandidaten hebben maandag 16 september de speeddate voor het leerwerktraject tot tandartsassistent bezocht in Maarn. De kandidaten kwamen uit de regio Amersfoort, Utrecht en ’t Gooi. Ondanks een trein- en busstoring was de opkomst groot en waren de kandidaten erg gemotiveerd om aanwezig te zijn.

De speeddate startte met een voorlichting in de trainingsruimte waarin een beeld werd geschetst van het beroep tandartsassistent en de doorgroeimogelijkheden. De beroepenfilm die getoond werd gaf een leuk beeld van de samenwerking tussen tandarts en assistent.

Na de plenaire voorlichting gingen de kandidaten uiteen in kleinere groepen die geleid werden door de medewerkers van de Edin Dental Academy. Tijdens deze sessie konden de kandidaten vragen stellen en een eerste indruk achterlaten.

De medewerkers van Edin hebben de motivatie en het enthousiasme van de kandidaten opgemerkt en een goede eerste indruk van de kandidaten gekregen. Volgende week worden persoonlijke gesprekken gevoerd met als doel de meest geschikte kandidaten voor te stellen bij tandartspraktijken bij hen in de omgeving.