De Baarnse Banenmarkt in Theater De Speeldoos is maandagochtend 25 november druk bezocht. Negentig werkzoekenden kwamen op het evenement af dat werd georganiseerd door de Gemeente Baarn, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP). Wethouder Erwin Jansma opende de banenmarkt. Daarna gingen de werkzoekenden in gesprek met twintig werkgevers uit Baarn en omgeving.

Werkgevers en werkzoekenden reageerden enthousiast. Doel van de banenmarkt was om werkgevers te helpen bij het vervullen van hun vacatures en werkzoekenden te helpen bij het vinden van een passende baan. Naar aanleiding van de gesprekken zijn er veel vervolgafspraken gemaakt.

Zo heeft werkgever Basic-fit zes werkzoekenden uitgenodigd voor een vervolggesprek direct de volgende dag. Vanuit de horecabranche waren Grandcafé De Kerkbrink en Restaurant Vuur aanwezig. Ook zij maakten afspraken met een aantal werkzoekenden die voor hen aan de slag willen. Daarnaast waren een aantal zorgorganisaties aanwezig. De King Arthur Groep heeft een groep werkzoekenden uitgenodigd voor een presentatie over een opleiding voor zij-instromers om de zorg in te gaan.

Veertig werkzoekenden maakten gebruik van de kans om kosteloos een profielfoto te laten maken bij de Baarnse fotograaf Mieke Wegerif.

De Baarnse Banenmarkt is voor de tweede keer gehouden. Het WSP regio Amersfoort organiseert meer evenementen waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten. In het voorjaar zal ook in Soest en Woudenberg een banenmarkt worden gehouden.