Het gaat om werkgevers die graag inclusief willen ondernemen en een goede samenwerking hebben met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Zij dragen deze boodschap uit en organiseren samen met het WSP diverse bijeenkomsten. Ook ontwikkelen de ambassadeurs samen met het WSP verschillende initiatieven.  

De ambassadeurs zijn maandag 15 april voor een lunch in de Observant ontvangen door wethouder Werk en Inkomen Cees van Eijk. Hij nodigde hen uit om kennis met elkaar te maken en een aftrap te geven aan het ambassadeurschap. “Jullie zijn een mooi gezelschap bij elkaar. Iedereen heeft het hart op de goede plek en een voorbeeldfunctie voor andere werkgevers. Het is van grote waarde om je in te zetten voor mensen die graag aan de slag willen. Jullie zijn koplopers. Samen kunnen we een olievlek in deze regio in werking zetten,” sprak Cees van Eijk de ambassadeurs toe.

Wie zijn de ambassadeurs

Bloemendal Bouw, Lyvore, Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden, Confed, Senior Publications Nederland, CMM, Bzzzonder, ContactCare, Djops, Sebo personeelsdiensten, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Oosterbroek, Cycloon Post, Nijhof, TM Techniek en Studio Binamar zijn de ambassadeurs voor het WSP.

Tijdens de lunch spraken zij enthousiast over het werken met alle doelgroepen. “Ieder kind en ieder mens is welkom. We zoeken altijd collega’s met mogelijkheden”, vertelde Bzzzonder. Confed spreekt juist altijd over “mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt.” Ze willen graag uitdragen dat het de moeite waard is om met het WSP naar de mogelijkheden te kijken. RCE: “In het begin is het nieuw en kost het veel energie, maar het is erg belangrijk dat ieder mens een plek kan krijgen. Het is zo leuk om pareltjes uit het bestand te halen.”

Het WSP organiseert het komende jaar samen met de ambassadeurs diverse bijeenkomsten. Daarnaast gaan alle ambassadeurs hun verhaal vertellen en laten zien tijdens de campagne. Meer is snel terug te zien via de website en social media van het WSP en de ambassadeurs.