Nieuws
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Werkgevers ambassadeur voor campagne WSP

Een groep ambassadeurs gaat het WSP regio Amersfoort helpen bij de campagne WSP Werkt voor iedereen. Het gaat om werkgevers die graag inclusief willen ondernemen en een goede samenwerking hebben met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Zij dragen deze boodschap uit en organiseren samen met het WSP diverse bijeenkomsten. Ook ontwikkelen de ambassadeurs samen met het WSP verschillende initiatieven.  

De ambassadeurs zijn maandag 15 april voor een lunch in de Observant ontvangen door wethouder Werk en Inkomen Cees van Eijk. Hij nodigde hen uit om kennis met elkaar te maken en een aftrap te geven aan het ambassadeurschap. Verder lezen.

Grote opkomst bij regionale banenmarkt in Bunschoten

Op donderdag 11 april gingen 20 werkgevers uit Bunschoten en omgeving in gesprek met ruim 80 werkzoekenden tijdens de regionale banenmarkt in het Gemeentehuis in Bunschoten. De Gemeente Bunschoten, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort werkten samen om deze mooie ochtend te laten slagen.

De werkgevers en werkzoekenden maakten samen zo’n 40 vervolgafspraken en er werden ruim 80 cv’s overhandigd. Verder lezen.

Diploma na succesvolle zorgopleiding vanuit bijstand

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben elf voormalig werkzoekenden vrijdag 12 april hun diploma Helpende Niveau 2 ontvangen. Zij slaagden voor hun opleiding na een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, opleider SVOZ en zorgwerkgevers uit de regio Amersfoort. Het diploma werd uitgereikt door opleider SVOZ bij de afdeling Arbeidsintegratie aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

De groep vrouwen, die een bijstandsuitkering ontving, begon vorig jaar april op kosten van de gemeente Amersfoort aan de opleiding voor Helpende Niveau 2. Zij hebben de opleiding allemaal binnen een jaar gehaald. Het bleek voor hen een mooie kans om in de zorg aan het werk te gaan. Van de groep heeft 80% bij de start van de opleiding direct een baan gevonden. Meer informatie.

Succesvolle speedmeet in Soest

Tien werkgevers uit Soest en omgeving hebben donderdag 28 maart kennis kunnen maken met 80 werkzoekenden op de Regionale Banenmarkt in het Grand Café Soestdijk in Soest. Een mooie samenwerking van de Gemeente Soest, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. De werkgevers en werkzoekenden maakten samen 30 vervolgafspraken voor een sollicitatiegesprek, 4 afspraken over een dag meelopen en er werden ruim 100 cv’s overhandigd.

In het Grand Café Soestdijk werd de Speedmeet geopend door wethouder Liesa van Aalst. Verder lezen.

Duurzame banen door samenwerking met ITvitae

Het WSP regio Amersfoort heeft in de samenwerking met ITvitae 150 kandidaten een opleiding geboden. 104 deelnemers hebben een opleidingstraject succesvol afgerond, een aantal is nog bezig. Al 76 UWV-kandidaten hebben hierdoor een betaalde baan gevonden.

ITvitae schrijft hierover in haar Social Impact Verslag van 2018. Verder lezen.

Direct match op Speedmeet Monday Hospitality

Ruim 70 werkzoekenden die zichzelf gastvrij, klantvriendelijk en dienstverlenend vinden en graag aan het werk willen in de horeca, kwamen maandag 18 maart naar de Speedmeet Monday Hospitality van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. Zij konden de hele ochtend in gesprek met werkgevers in restaurant De Bank.

Op de speedmeet werkt direct een match gemaakt. Eén van de werkzoekenden kon dinsdag meteen bij Hotel De Kastanjehof aan de slag in de keuken. Verder lezen.

Wethouders zetten werkgevers in het zonnetje

Op donderdag 14 maart organiseerde de werkgroep ‘Op naar de 100.000 banen’ voor de derde keer de dag van de 1000 voorbeelden. Het WSP heeft op deze dag werkgevers uit de regio in het zonnetje gezet die mensen een kans hebben gegeven om aan het werk te gaan. Alle wethouders met Werk& Inkomen in hun portefeuille gingen met een cadeau op pad.

Project ‘Op naar de 1000 banen’ is een initiatief van werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland en heeft als doel werkgevers te informeren en inspireren om mede invulling te geven aan de Banenafspraak. Verder lezen.

Druk bezocht evenement Love2Care

Dat er veel belangstelling is voor werken in de Zorg & Welzijn bleek 12 maart tijdens Love2Care. Ruim 200 werkzoekenden ontvigen op de Banenmarkt informatie en konden kennismaken met 28 werkgevers uit de sector zorg en welzijn.

Van ouderenzorg tot psychiatrie en van gehandicaptenzorg tot thuiszorg, elk vakgebied was vertegenwoordigd in Hilversum bij het MBO College. Dennis de Jong, regiomanager Amersfoort UWV opende het event. De sfeer zat er meteen goed in. Behalve dat er flink wat contacten werden gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden waren er verschillende informatiesessies, waaronder een presentatie over omscholing. Ook waren er experts aanwezig die tips gaven voor een goede cv op LinkedIn. De banen- en informatiemarkt werd georganiseerd door het WSP regio Amersfoort, WSP Gooi en Vechtstreek en Utrechtzorg.

Succesvolle Speedmeet Monday voor Productie, Logistiek en Transport

Maandag 18 februari organiseerde het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) de Speedmeet Monday Productie, Logistiek en Transport in restaurant De Bank in Amersfoort. Het evenement stond in het teken van werk in de branches productie, transport en logistiek. Tijdens de ochtend spraken 15 werkgevers en uitzendorganisaties met bijna 60 werkzoekenden die graag voor hen aan het werk gaan.

Werkgevers en uitzendorganisaties als Djobs, Globen, Tempo-Team, Timing en Noot personenvervoer spraken met de tientallen werkzoekenden over werk. Zij maakten allemaal diverse vervolgafspraken om op een later moment uitgebreider kennis te maken. Verder lezen.

Toekomstige buschauffeurs gevonden op Chauffeursdag

Het WSP regio Amersfoort heeft maandagmiddag 28 januari samen met Keolis Nederland en Randstad Transport verschillende toekomstige buschauffeurs gevonden. Zij organiseerden samen de Chauffeursdag om werkzoekenden te informeren over het beroep van buschauffeur.

Bijna 40 werkzoekenden woonden een presentatie bij. Randstad, Keolis en een chauffeur vertelden meer over de opleiding en het werken als buschauffeur voor Syntus. Wie hier enthousiast van werd, mocht meteen in gesprek met Randstad. Verder lezen.

Video Jongerenmiddag Defensie

Op 2 oktober 2019 organiseert het WSP regio Amersfoort opnieuw een Jongerenmiddag Defensie. Tijdens de jongerenmiddag, die wordt georganiseerd door de Leerwerkloketten, Servicepunt Defensie, WerkgeversServicepunten en het Ministerie van Defensie, kunnen jongeren zien én ervaren of werken bij Defensie iets voor hen is.

Bekijk de video van één van de Jongerenmiddagen die in 2018 in Amersfoort op de Bernhardkazerne is georganiseerd.

Drukbezocht Love2Work Banenevent

Ruim 150 werkzoekenden hebben maandag 10 december het Love2Work banenevent van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bezocht. Zij konden in De Observant in gesprek met werkgevers en uitzendorganisaties over vacatures en leerwerkmogelijkheden.

Uitzendorganisaties Randstad, Tempo-Team, Olympia, Djops, Heuma, Dit en Timing spraken in de ochtend ruim 60 werkzoekenden over werk. De middag stond Love2Work in het teken van de sector Zorg & Welzijn.

De opening werd verzorgt door de vloggende verpleegkundige Tommie in de Zorg. Hij gaf een interactieve workshop. Zij konden daarna in gesprek met werkgevers over werken en/of leren in de zorg. De middag werd bezocht door 100 werkzoekenden. Verder lezen

Huis van Leusden decor speedmeet

De gemeente Leusden opende dinsdag 11 december haar deuren van het pas geopende Huis van Leusden voor een speedmeet van de 33vanLeusden. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en De Normaalste Zaak organiseerden deze middag een Bedrijfsbezoek en Speedmeet waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gingen over werk.

Ruim 40 werkzoekenden spraken met Suez, AutiTalent, McDonalds, Regardz, Cycloon Post, MBS Groep, The Read Shop, Smartphonehoesjes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden over werk. Verder lezen.

Grote opkomst Baarnse Banenmarkt

Een grote groep gemotiveerde werkzoekenden sprak maandagochtend 12 november met werkgevers uit Baarn en omgeving op de Baarnse Banenmarkt. Op de Banenmarkt in Theater de Speeldoos kwamen 95 werkzoekenden af. Van hen kwamen 55 personen uit Baarn. De andere bezoekers kwamen uit de regiogemeenten zoals Soest, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort. 

Werkzoekenden uit Baarn waren erg enthousiast over de Banenmarkt in hun eigen woonplaats. De werkgevers hebben diverse vervolgafspraken gemaakt. Verder lezen.

Werkgevers met een groot hart

Begin 2019 start het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort in samenwerking met het Regionaal Werkbedrijf met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Met deze campagne willen zij meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aansporen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar ook in gesprek te gaan met werkzoekenden die nog niet ‘werkfit’ zijn.

Wethouder Cees van Eijk toonde woensdag 31 oktober een preview van de campagne tijdens de presentatie van de UWV-publicatie Regio in Beeld. Verder lezen.

Personeelstekorten arbeidsmarktregio Amersfoort verdwijnen niet vanzelf

Door de economische groei ontstaan tekorten aan personeel. Dit tekort lost niet vanzelf op. Het vereist een inspanning van zowel werkzoekenden, werkgevers als andere arbeidsmarktpartijen. Dat zei UWV over de situatie op de regionale arbeidsmarkt Amersfoort bij de bijeenkomst over de publicatie Regio in Beeld op woensdag 31 oktober bij werkgever Bloemendal Bouw in Leusden.

In de regio Amersfoort wordt een groei van 1,3% van het aantal banen voorzien. Het aantal banen groeit in vrijwel alle sectoren. Groeisectoren als bouwnijverheid, specialistische zakelijke diensten en ICT zijn in Amersfoort goed vertegenwoordigd.

Werkgevers hebben steeds meer moeite om personeel te vinden. In de regio Amersfoort wordt ook specifiek naar loodgieters, verzorgenden IG, leerkrachten basisonderwijs en ICT-programmeurs gezocht.

Campagne ‘Werkgevers met een groot hart’

Wethouder Cees van Eijk liet een preview zien van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Begin 2019 start het Regionaal Werkbedrijf met deze campagne om meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aan te sporen in gesprek te gaan met mensen die nog niet ‘werkfit’ zijn. Verder lezen.

Werkgevers in gesprek op Meet & Greet Banenafspraak

Op dinsdag 9 oktober organiseerde het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort een Meet & Greet voor werkzoekenden uit de Doelgroep Banenafspraak. Werkgevers wilden graag in gesprek met werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers Cycloon Post, ROC Midden Nederland, Pernu, Randstad Participatie en Regardz bezochten al vaker een Meet & Greet Doelgroep Banenafspraak. Dit keer kwamen ook TM Techniek, Baneninhetgroen.nl en Sebo Personeelsdiensten. Driessen woonde voor het eerst een Meet & Greet voor de Banenafspraak in Amersfoort bij.

Twintig werkzoekenden en begeleiders van Pro33College en Amfors zijn in gesprek gegaan met de werkzoekenden over openstaande vacatures en mogelijkheden. Naar aanleiding van de gesprekken tijdens de bijeenkomst zijn diverse vervolgafspraken gemaakt.

Ook de Amersfoortse wethouder Cees van Eijk bezocht de Meet & Greet om te ervaren hoe het is. Hij heeft kort een aantal werkgevers en werkzoekenden gesproken.

Testweek voor statushouders in de keuken geslaagd

De testweek in de keuken van kookschool Culinair Verantwoord onder leiding van Gijs Jeulink en zijn collega is door alle 5 statushouders succesvol afgesloten. De 5 statushouders startten maandagochtend 24 september met de testweek om te laten zien of zij geschikt zijn als kok. De testweek is een initiatief van het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

Ze sloten de testweek woensdag af met een lunch voor potentiele werkgevers. Ze krijgen binnenkort allemaal een rondleiding bij het Van der Valk Hotel om kennis te maken met alle onderdelen van de keuken en te kijken of ze in de keten aan de slag kunnen.

Daarnaast mogen ze van start gaan met een opleiding bij opleidingsinstituut Bas & Kas voor Bedieningsassistent en Keukenassistent.

Succesvolle Week van het Werk vol activiteiten

Een 50+ Talent Meet & Greet, grote Participatie- en Banenbeurs, professionele foto’s maken voor op het CV en een praktijktafel van de 99vanAmersfoort. Dit waren enkele activiteiten die plaats vonden tijdens de Week van het Werk. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) organiseerde van 9 t/m 13 april in samenwerking met werkgevers in de arbeidsmarktregio Amersfoort diverse activiteiten voor werkgevers en werkzoekenden. Doel was hen met elkaar in contact te brengen om op die manier werkzoekenden te helpen aan een baan.

De Week van het Werk is onderdeel van de campagne Talent in goede banen van het Werkbedrijf regio Amersfoort.  Met deze campagne wil uitvoerder WSP werkgevers en ondernemers inspireren om ook te gaan werken met talenten met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Verder lezen.