Nieuws
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Succesvolle Speedmeet Monday voor Productie, Logistiek en Transport

Maandag 18 februari organiseerde het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) de Speedmeet Monday Productie, Logistiek en Transport in restaurant De Bank in Amersfoort. Het evenement stond in het teken van werk in de branches productie, transport en logistiek. Tijdens de ochtend spraken 15 werkgevers en uitzendorganisaties met bijna 60 werkzoekenden die graag voor hen aan het werk gaan.

Werkgevers en uitzendorganisaties als Djobs, Globen, Tempo-Team, Timing en Noot personenvervoer spraken met de tientallen werkzoekenden over werk. Zij maakten allemaal diverse vervolgafspraken om op een later moment uitgebreider kennis te maken. Verder lezen.

Vacature Adviseur werkgeversdiensten bij het WSP

Voor het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort zoeken wij twee collega’s! Het gaat om 2 adviseurs werkgeversdiensten die het team vanuit het UWV willen versterken. 

Maak jij de match tussen onze werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt? Ben jij sociaal, ondernemend, creatief en communicatief vaardig? Heb je ervaring met bemiddelen en kennis van de arbeidsmarkt? Dan bieden wij een baan met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Verder lezen. 

Toekomstige buschauffeurs gevonden op Chauffeursdag

Het WSP regio Amersfoort heeft maandagmiddag 28 januari samen met Keolis Nederland en Randstad Transport verschillende toekomstige buschauffeurs gevonden. Zij organiseerden samen de Chauffeursdag om werkzoekenden te informeren over het beroep van buschauffeur.

Bijna 40 werkzoekenden woonden een presentatie bij. Randstad, Keolis en een chauffeur vertelden meer over de opleiding en het werken als buschauffeur voor Syntus. Wie hier enthousiast van werd, mocht meteen in gesprek met Randstad. Verder lezen.

Video Jongerenmiddag Defensie

Op 2 oktober 2019 organiseert het WSP regio Amersfoort opnieuw een Jongerenmiddag Defensie. Tijdens de jongerenmiddag, die wordt georganiseerd door de Leerwerkloketten, Servicepunt Defensie, WerkgeversServicepunten en het Ministerie van Defensie, kunnen jongeren zien én ervaren of werken bij Defensie iets voor hen is.

Bekijk de video van één van de Jongerenmiddagen die in 2018 in Amersfoort op de Bernhardkazerne is georganiseerd.

Drukbezocht Love2Work Banenevent

Ruim 150 werkzoekenden hebben maandag 10 december het Love2Work banenevent van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bezocht. Zij konden in De Observant in gesprek met werkgevers en uitzendorganisaties over vacatures en leerwerkmogelijkheden.

Uitzendorganisaties Randstad, Tempo-Team, Olympia, Djops, Heuma, Dit en Timing spraken in de ochtend ruim 60 werkzoekenden over werk. De middag stond Love2Work in het teken van de sector Zorg & Welzijn.

De opening werd verzorgt door de vloggende verpleegkundige Tommie in de Zorg. Hij gaf een interactieve workshop. Zij konden daarna in gesprek met werkgevers over werken en/of leren in de zorg. De middag werd bezocht door 100 werkzoekenden. Verder lezen

Huis van Leusden decor speedmeet

De gemeente Leusden opende dinsdag 11 december haar deuren van het pas geopende Huis van Leusden voor een speedmeet van de 33vanLeusden. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en De Normaalste Zaak organiseerden deze middag een Bedrijfsbezoek en Speedmeet waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gingen over werk.

Ruim 40 werkzoekenden spraken met Suez, AutiTalent, McDonalds, Regardz, Cycloon Post, MBS Groep, The Read Shop, Smartphonehoesjes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden over werk. Verder lezen.

Grote opkomst Baarnse Banenmarkt

Een grote groep gemotiveerde werkzoekenden sprak maandagochtend 12 november met werkgevers uit Baarn en omgeving op de Baarnse Banenmarkt. Op de Banenmarkt in Theater de Speeldoos kwamen 95 werkzoekenden af. Van hen kwamen 55 personen uit Baarn. De andere bezoekers kwamen uit de regiogemeenten zoals Soest, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort. 

Werkzoekenden uit Baarn waren erg enthousiast over de Banenmarkt in hun eigen woonplaats. De werkgevers hebben diverse vervolgafspraken gemaakt. Verder lezen.

Werkgevers met een groot hart

Begin 2019 start het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort in samenwerking met het Regionaal Werkbedrijf met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Met deze campagne willen zij meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aansporen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar ook in gesprek te gaan met werkzoekenden die nog niet ‘werkfit’ zijn.

Wethouder Cees van Eijk toonde woensdag 31 oktober een preview van de campagne tijdens de presentatie van de UWV-publicatie Regio in Beeld. Verder lezen.

Personeelstekorten arbeidsmarktregio Amersfoort verdwijnen niet vanzelf

Door de economische groei ontstaan tekorten aan personeel. Dit tekort lost niet vanzelf op. Het vereist een inspanning van zowel werkzoekenden, werkgevers als andere arbeidsmarktpartijen. Dat zei UWV over de situatie op de regionale arbeidsmarkt Amersfoort bij de bijeenkomst over de publicatie Regio in Beeld op woensdag 31 oktober bij werkgever Bloemendal Bouw in Leusden.

In de regio Amersfoort wordt een groei van 1,3% van het aantal banen voorzien. Het aantal banen groeit in vrijwel alle sectoren. Groeisectoren als bouwnijverheid, specialistische zakelijke diensten en ICT zijn in Amersfoort goed vertegenwoordigd.

Werkgevers hebben steeds meer moeite om personeel te vinden. In de regio Amersfoort wordt ook specifiek naar loodgieters, verzorgenden IG, leerkrachten basisonderwijs en ICT-programmeurs gezocht.

Campagne ‘Werkgevers met een groot hart’

Wethouder Cees van Eijk liet een preview zien van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Begin 2019 start het Regionaal Werkbedrijf met deze campagne om meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aan te sporen in gesprek te gaan met mensen die nog niet ‘werkfit’ zijn. Verder lezen.

Werkgevers in gesprek op Meet & Greet Banenafspraak

Op dinsdag 9 oktober organiseerde het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort een Meet & Greet voor werkzoekenden uit de Doelgroep Banenafspraak. Werkgevers wilden graag in gesprek met werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers Cycloon Post, ROC Midden Nederland, Pernu, Randstad Participatie en Regardz bezochten al vaker een Meet & Greet Doelgroep Banenafspraak. Dit keer kwamen ook TM Techniek, Baneninhetgroen.nl en Sebo Personeelsdiensten. Driessen woonde voor het eerst een Meet & Greet voor de Banenafspraak in Amersfoort bij.

Twintig werkzoekenden en begeleiders van Pro33College en Amfors zijn in gesprek gegaan met de werkzoekenden over openstaande vacatures en mogelijkheden. Naar aanleiding van de gesprekken tijdens de bijeenkomst zijn diverse vervolgafspraken gemaakt.

Ook de Amersfoortse wethouder Cees van Eijk bezocht de Meet & Greet om te ervaren hoe het is. Hij heeft kort een aantal werkgevers en werkzoekenden gesproken.

Testweek voor statushouders in de keuken geslaagd

De testweek in de keuken van kookschool Culinair Verantwoord onder leiding van Gijs Jeulink en zijn collega is door alle 5 statushouders succesvol afgesloten. De 5 statushouders startten maandagochtend 24 september met de testweek om te laten zien of zij geschikt zijn als kok. De testweek is een initiatief van het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

Ze sloten de testweek woensdag af met een lunch voor potentiele werkgevers. Ze krijgen binnenkort allemaal een rondleiding bij het Van der Valk Hotel om kennis te maken met alle onderdelen van de keuken en te kijken of ze in de keten aan de slag kunnen.

Daarnaast mogen ze van start gaan met een opleiding bij opleidingsinstituut Bas & Kas voor Bedieningsassistent en Keukenassistent.

Succesvolle Week van het Werk vol activiteiten

Een 50+ Talent Meet & Greet, grote Participatie- en Banenbeurs, professionele foto’s maken voor op het CV en een praktijktafel van de 99vanAmersfoort. Dit waren enkele activiteiten die plaats vonden tijdens de Week van het Werk. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) organiseerde van 9 t/m 13 april in samenwerking met werkgevers in de arbeidsmarktregio Amersfoort diverse activiteiten voor werkgevers en werkzoekenden. Doel was hen met elkaar in contact te brengen om op die manier werkzoekenden te helpen aan een baan.

De Week van het Werk is onderdeel van de campagne Talent in goede banen van het Werkbedrijf regio Amersfoort.  Met deze campagne wil uitvoerder WSP werkgevers en ondernemers inspireren om ook te gaan werken met talenten met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Verder lezen.