Nieuws
Mail ons

Of bel ons op 033 – 330 36 26

 

Veel potentiële technici proberen vak uit op Techniek Doe Dag

Ruim 300 potentiële nieuwe technici hebben zaterdag 22 juni een bezoek gebracht aan de Techniek Doe Dag bij UW Bedrijven in Utrecht. Het was geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Bezoekers mochten zelf de handen uit de mouwen steken. Zij deden dit bij 30 werkgevers uit de technische branche die hard op zoek zijn naar personeel. 

Het doel van de Techniek Doe Dag was om mensen van alle leeftijden kennis laten maken met werken in de techniek en bouw. Bezoekers konden bijvoorbeeld zelf lassen, aan auto’s sleutelen, metselen of een robot programmeren. Verder lezen.

Leusden werkt samen

Een feestelijk moment. Op donderdag 6 juni is in het Huis van Leusden het akkoord ‘Leusden Werkt Samen’ gesloten.

Leusden Werkt Samen is een samenwerking tussen verschillende betrokken partners. De partners zetten zich samen in om het netwerk binnen Leusden volop te gebruiken om werkzoekenden, met name mensen met een bijstandsuitkering, richting werk te helpen. Met de gezamenlijke aanpak is inmiddels een eerste werkzoekende uit Leusden aan de slag gegaan in een betaalde baan.

Drukbezocht Love2Learn event

Ruim 80 werkzoekenden hebben maandag 3 juni het Love2Learn omscholingsevent bezocht. Zij konden kennis maken met 18 werkgevers uit verschillende branches met vacatures en leerwerktrajecten. Het event werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) en het Leerwerkloket. Diverse branches waren tijdens het event vertegenwoordigd. Van vrachtwagenchauffeur tot opticien, van kraamverzorgende tot medewerker groenvoorziening.

Eric de Vos, manager Werkgeversdienstverlening van het WSP, opende het event waarna alle werkgevers de gelegenheid kregen om een korte pitch te geven over de mogelijkheden tot omscholing. Daarna konden werkzoekenden meteen met de werkgevers in gesprek. Verder lezen.

Veel extra banen voor arbeidsbeperkten in de regio Amersfoort

In de regio Amersfoort zijn eind 2018 in het kader van de Banenafspraak 1.136 extra banen gerealiseerd, dat zijn er veel meer dan beoogd. Gemeenten, UWV en sociale partners hadden in het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Amersfoort afgesproken om 797 extra banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. In de regio Amersfoort daalde in april het aantal WW-uitkeringen met 2,0%.

De sector detailhandel liet de afgelopen 12 maanden de sterkste daling van het aantal uitkeringen zien. In de meeste sectoren nam het aantal uitkeringen af. In vergelijking met april 2018 is er in de regio Amersfoort sprake van een daling van 15,6% van het aantal WW-uitkeringen. Verder lezen.

Participatiebeurs druk bezocht

De Participatie- en Banenbeurs in Nijkerk is donderdag 9 mei druk bezocht. Ruim 400 mensen bezochten het evenement, dat werd georganiseerd door de Gemeente Nijkerk, de Nijkerkse Uitdaging en het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP).

Ruim 40 werkgevers en vrijwilligersorganisaties stonden klaar in De Schakel om in gesprek te gaan met iedereen die op zoek is naar een baan, stage of informatie over scholing of dagbesteding. Daarnaast hing een groot aantal vacatures aan de vacaturewand en konden workshops gevolgd worden. Verder lezen.

Eerste groenten Mijn Boerderijtje gaan de grond in

Tuinieren vanaf de bank. Het kan met het online tuinplatform Mijn Boerderijtje. Op een groot stuk land aan de Voskuilerweg in Woudenberg zijn dinsdag 14 mei 2019 de eerste groenten gepoot. Mijn Boerderijtje is een online platform waarmee iedereen zijn of haar eigen biologische groenten vanaf de bank kan verbouwen. 

De tuinman krijgt hulp van werkzoekenden die via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bij Mijn Boerderijtje aan de slag gaan om weer in het werkritme te komen. Bert ter Maaten van Mijn Boerderijtje is één van de ambassadeurs van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart, WSP – Werkt voor iedereen’ van het WSP. Verder lezen.

Certificaat Keukenassistent behaald

Allemaal een SVH certificaat Keukenassistent behaald. Gijs Jeulink en zijn collega Dennis van kookschool Culinair Verantwoord hebben enthousiaste statushouders opgeleid in de keuken.  De opleiding is een initiatief van het Leerwerkloket en WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

In september startten de statushouders met een testweek om te laten zien of zij geschikt waren als kok. Ze sloten deze week af met een lunch voor potentiele werkgevers, zoals het Van der Valk Hotel. Bijna alle deelnemers hebben direct een baan gevonden.

Foto gemaakt door Linda Bouritius.

Werkgevers ambassadeur voor campagne WSP

Een groep ambassadeurs gaat het WSP regio Amersfoort helpen bij de campagne WSP Werkt voor iedereen. Het gaat om werkgevers die graag inclusief willen ondernemen en een goede samenwerking hebben met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Zij dragen deze boodschap uit en organiseren samen met het WSP diverse bijeenkomsten. Ook ontwikkelen de ambassadeurs samen met het WSP verschillende initiatieven.  

De ambassadeurs zijn maandag 15 april voor een lunch in de Observant ontvangen door wethouder Werk en Inkomen Cees van Eijk. Hij nodigde hen uit om kennis met elkaar te maken en een aftrap te geven aan het ambassadeurschap. Verder lezen.

Grote opkomst bij regionale banenmarkt in Bunschoten

Op donderdag 11 april gingen 20 werkgevers uit Bunschoten en omgeving in gesprek met ruim 80 werkzoekenden tijdens de regionale banenmarkt in het Gemeentehuis in Bunschoten. De Gemeente Bunschoten, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort werkten samen om deze mooie ochtend te laten slagen.

De werkgevers en werkzoekenden maakten samen zo’n 40 vervolgafspraken en er werden ruim 80 cv’s overhandigd. Verder lezen.

Diploma na succesvolle zorgopleiding vanuit bijstand

Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben elf voormalig werkzoekenden vrijdag 12 april hun diploma Helpende Niveau 2 ontvangen. Zij slaagden voor hun opleiding na een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, opleider SVOZ en zorgwerkgevers uit de regio Amersfoort. Het diploma werd uitgereikt door opleider SVOZ bij de afdeling Arbeidsintegratie aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

De groep vrouwen, die een bijstandsuitkering ontving, begon vorig jaar april op kosten van de gemeente Amersfoort aan de opleiding voor Helpende Niveau 2. Zij hebben de opleiding allemaal binnen een jaar gehaald. Het bleek voor hen een mooie kans om in de zorg aan het werk te gaan. Van de groep heeft 80% bij de start van de opleiding direct een baan gevonden. Meer informatie.

Succesvolle speedmeet in Soest

Tien werkgevers uit Soest en omgeving hebben donderdag 28 maart kennis kunnen maken met 80 werkzoekenden op de Regionale Banenmarkt in het Grand Café Soestdijk in Soest. Een mooie samenwerking van de Gemeente Soest, Uitvoeringsorganisatie BBS en het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. De werkgevers en werkzoekenden maakten samen 30 vervolgafspraken voor een sollicitatiegesprek, 4 afspraken over een dag meelopen en er werden ruim 100 cv’s overhandigd.

In het Grand Café Soestdijk werd de Speedmeet geopend door wethouder Liesa van Aalst. Verder lezen.

Direct match op Speedmeet Monday Hospitality

Ruim 70 werkzoekenden die zichzelf gastvrij, klantvriendelijk en dienstverlenend vinden en graag aan het werk willen in de horeca, kwamen maandag 18 maart naar de Speedmeet Monday Hospitality van het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. Zij konden de hele ochtend in gesprek met werkgevers in restaurant De Bank.

Op de speedmeet werkt direct een match gemaakt. Eén van de werkzoekenden kon dinsdag meteen bij Hotel De Kastanjehof aan de slag in de keuken. Verder lezen.

Wethouders zetten werkgevers in het zonnetje

Op donderdag 14 maart organiseerde de werkgroep ‘Op naar de 100.000 banen’ voor de derde keer de dag van de 1000 voorbeelden. Het WSP heeft op deze dag werkgevers uit de regio in het zonnetje gezet die mensen een kans hebben gegeven om aan het werk te gaan. Alle wethouders met Werk& Inkomen in hun portefeuille gingen met een cadeau op pad.

Project ‘Op naar de 1000 banen’ is een initiatief van werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland en heeft als doel werkgevers te informeren en inspireren om mede invulling te geven aan de Banenafspraak. Verder lezen.

Druk bezocht evenement Love2Care

Dat er veel belangstelling is voor werken in de Zorg & Welzijn bleek 12 maart tijdens Love2Care. Ruim 200 werkzoekenden ontvigen op de Banenmarkt informatie en konden kennismaken met 28 werkgevers uit de sector zorg en welzijn.

Van ouderenzorg tot psychiatrie en van gehandicaptenzorg tot thuiszorg, elk vakgebied was vertegenwoordigd in Hilversum bij het MBO College. Dennis de Jong, regiomanager Amersfoort UWV opende het event. De sfeer zat er meteen goed in. Behalve dat er flink wat contacten werden gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden waren er verschillende informatiesessies, waaronder een presentatie over omscholing. Ook waren er experts aanwezig die tips gaven voor een goede cv op LinkedIn. De banen- en informatiemarkt werd georganiseerd door het WSP regio Amersfoort, WSP Gooi en Vechtstreek en Utrechtzorg.

Drukbezocht Love2Work Banenevent

Ruim 150 werkzoekenden hebben maandag 10 december het Love2Work banenevent van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort bezocht. Zij konden in De Observant in gesprek met werkgevers en uitzendorganisaties over vacatures en leerwerkmogelijkheden.

Uitzendorganisaties Randstad, Tempo-Team, Olympia, Djops, Heuma, Dit en Timing spraken in de ochtend ruim 60 werkzoekenden over werk. De middag stond Love2Work in het teken van de sector Zorg & Welzijn.

De opening werd verzorgt door de vloggende verpleegkundige Tommie in de Zorg. Hij gaf een interactieve workshop. Zij konden daarna in gesprek met werkgevers over werken en/of leren in de zorg. De middag werd bezocht door 100 werkzoekenden. Verder lezen

Huis van Leusden decor speedmeet

De gemeente Leusden opende dinsdag 11 december haar deuren van het pas geopende Huis van Leusden voor een speedmeet van de 33vanLeusden. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en De Normaalste Zaak organiseerden deze middag een Bedrijfsbezoek en Speedmeet waar werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek gingen over werk.

Ruim 40 werkzoekenden spraken met Suez, AutiTalent, McDonalds, Regardz, Cycloon Post, MBS Groep, The Read Shop, Smartphonehoesjes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden over werk. Verder lezen.

Grote opkomst Baarnse Banenmarkt

Een grote groep gemotiveerde werkzoekenden sprak maandagochtend 12 november met werkgevers uit Baarn en omgeving op de Baarnse Banenmarkt. Op de Banenmarkt in Theater de Speeldoos kwamen 95 werkzoekenden af. Van hen kwamen 55 personen uit Baarn. De andere bezoekers kwamen uit de regiogemeenten zoals Soest, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort. 

Werkzoekenden uit Baarn waren erg enthousiast over de Banenmarkt in hun eigen woonplaats. De werkgevers hebben diverse vervolgafspraken gemaakt. Verder lezen.

Werkgevers met een groot hart

Begin 2019 start het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort in samenwerking met het Regionaal Werkbedrijf met de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Met deze campagne willen zij meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aansporen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar ook in gesprek te gaan met werkzoekenden die nog niet ‘werkfit’ zijn.

Wethouder Cees van Eijk toonde woensdag 31 oktober een preview van de campagne tijdens de presentatie van de UWV-publicatie Regio in Beeld. Verder lezen.

Personeelstekorten arbeidsmarktregio Amersfoort verdwijnen niet vanzelf

Door de economische groei ontstaan tekorten aan personeel. Dit tekort lost niet vanzelf op. Het vereist een inspanning van zowel werkzoekenden, werkgevers als andere arbeidsmarktpartijen. Dat zei UWV over de situatie op de regionale arbeidsmarkt Amersfoort bij de bijeenkomst over de publicatie Regio in Beeld op woensdag 31 oktober bij werkgever Bloemendal Bouw in Leusden.

In de regio Amersfoort wordt een groei van 1,3% van het aantal banen voorzien. Het aantal banen groeit in vrijwel alle sectoren. Groeisectoren als bouwnijverheid, specialistische zakelijke diensten en ICT zijn in Amersfoort goed vertegenwoordigd.

Werkgevers hebben steeds meer moeite om personeel te vinden. In de regio Amersfoort wordt ook specifiek naar loodgieters, verzorgenden IG, leerkrachten basisonderwijs en ICT-programmeurs gezocht.

Campagne ‘Werkgevers met een groot hart’

Wethouder Cees van Eijk liet een preview zien van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart’. Begin 2019 start het Regionaal Werkbedrijf met deze campagne om meer werkgevers uit de arbeidsmarktregio Amersfoort aan te sporen in gesprek te gaan met mensen die nog niet ‘werkfit’ zijn. Verder lezen.