Direct naar content

Het kabinet heeft de maatregelen uit het steunpakket om banen en inkomens tijdens de coronacrisis te beschermen, grotendeels opgeheven. Enkele aanvullende financiële regelingen lopen nog door. Toch hebben veel bedrijven nog te maken met de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast zijn er ook werkgevers die juist weer op zoek zijn naar nieuw personeel. Wij ondersteunen u hierbij graag als WSP regio Amersfoort.

Heeft u een vraag waar wij u wellicht kunnen helpen, vul dan ons contactformulier in. Heeft u door de gevolgen van de coronacrisis mogelijk (tijdelijk) een tekort aan personeel of juist een tekort aan werk voor uw medewerkers? Laat het ons dan weten.

Regionaal mobiliteitsteam

In onze regio is sinds de zomer het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) arbeidsmarktregio Amersfoort van start gegaan. In dit team werken diverse organisaties samen om werkgevers en werkzoekenden te ondersteunen. Dreigt een faillissement en wil je je personeel begeleiden van werk naar werk? Het RMT helpt je daarbij.

Ben je na 12 maart 2020 je werk verloren of dreig je je baan te verliezen? Het RMT helpt je bij het vinden van werk. Het maakt daarbij niet uit of je een uitkering ontvangt. Kijk voor meer informatie op onze pagina over het Regionaal Mobiliteitsteam arbeidsmarktregio Amersfoort.

Noodpakket kabinet

Het kabinet heeft tijdens de coronacrisis een pakket maatregelen aangenomen om banen en inkomens te beschermen. Wilt u meer informatie over deze regelingen of iets teruglezen?

Een overzicht van alle regelingen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Ook het UWV houdt een overzicht van de regelingen en veelgestelde vragen vanuit het UWV bij.

De Belastingdienst heeft verschillende maatregelen genomen om burgers en bedrijven te helpen. Lees meer over de coronamaatregelen van de Belastingdienst.

Actueel

Ondersteuning voor ZZP-ers

De gemeenten in de arbeidsmarktregio Amersfoort hebben tijdens de crisis financiële regelingen beschikbaar gesteld voor hun ondernemers en zzp-ers. Ook nu bieden ze ondersteuning aan ondernemers en zzp-ers die dat nodig hebben. Bekijk de mogelijkheden in uw gemeente:

Werkzoekenden

Bent u als gevolg van de coronacrisis op zoek naar een nieuwe baan? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op onze pagina voor werkzoekenden of vraag extra ondersteuning aan van het Regionaal mobiliteitsteam arbeidsmarktregio Amersfoort.

Scholing

Mogelijk wilt u zich laten omscholen naar een ander beroep of wilt u zich verder ontwikkelen. Het Leerwerkloket regio Amersfoort geeft advies aan werkgevers over scholing op de werkvloer en helpt iedereen met vragen over leren en werken.

Geldloket

Het Geldloket Amersfoort kan werkzoekenden en ondernemers adviseren over de financiële gevolgen van de coronacrisis. Voor werkzoekenden maakten zij de folder Werkloos? Laat u tijdig informeren over de financiële gevolgen.  Ondernemers kunnen meer informatie vinden in de folder Ondernemer of zzp’er? Laat u adviseren over de financiële gevolgen van de coronacrisis.

Banenafspraak

Op naar de 100.000 banen heeft een toolbox Corona en Banenafspraak opgezet. Zij willen met deze toolbox werkgevers ondersteunen met informatie over relevante wet- en regelgeving en over manieren van omgang en begeleiding van medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak, op de werkvloer en daarbuiten.

Preventie uitval door psychische klachten

AWVN heeft een handreiking gemaakt met tips om medewerkers met psychische klachten te ondersteunen en te helpen om aan het werk te blijven. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een virtuele koffiehoek, het aanbrengen van een dag-structuur met een speciale app of door gebruik te maken van speciale begeleidingskaarten. Bekijk de preventietips van de AWVN.

Contact

Heeft u als werkgever een vraag waar wij u wellicht mee kunnen helpen? Neem contact met ons op via de e-mail of vul ons contactformulier werkgevers in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.