Direct naar content

Florentine krijgt op haar werkervaringsplek bij Timing de mogelijkheid om weer in het werkritme te komen in een omgeving die heel mooi aansluit bij haar interesses en opleiding. Door de ruimte die Timing haar biedt en door het creëren van passend werk kan ze geleidelijk weer in een ritme komen en haar uren opbouwen. Timing heeft de plek speciaal voor haar gecreëerd.  

Linda van Opijnen, senior intercedent bij Timing, werd in september benaderd door Loes van der Sar, accountmanager van het WSP regio Amersfoort. Zij was op zoek naar een werkervaringsplek voor Florentine. Nadat Florentine was uitgevallen met een burn-out, zocht zij een plek om weer in het arbeidsproces terecht te komen. Linda: “Florentine was een passende kandidaat, haar opleiding arbeidspsychologie kan ze hier goed toepassen. Tijdens het eerste gesprek was meteen duidelijk dat er een klik was. We hebben de plek echt persoonlijk ingezet en een functie gecreëerd.” Momenteel werkt Florentine op de front office. Ze doet administratief werk en belt sollicitanten na. In de toekomst zal dit meer een backoffice functie worden. Florentine: “We zijn aan het kijken, wat vind ik fijn, wat past minder bij me. Soms volg ik intern een training.”

Florentine vindt het heel fijn dat ze op deze plek iets met haar opleiding kan doen. “Je moet investeren, het systeem en bepaalde regels leren kennen. Je moet wel echt interesse hebben in het vakgebied. Als je begint levert het werken al veel prikkels op. Dan moet je het werk echt leuk vinden.”

Rustig opbouwen

In het begin startte Florentine met een aantal uurtjes per week. Na 10 maanden is dat nu al uitgebouwd naar 3 ochtenden per week. “Mijn doel is toch wel 32 uur per week. Maar dat is nog wel ver weg. Het liefste zou ik zoals iedereen meteen aan de slag gaan. Maar dat zit er voor mij echt nog niet in.” Linda ervaart niet dat het langzaam gaat. “We nemen de tijd zolang ze nodig heeft en uiteindelijk hopen we dat ze blijft. Soms moet ze een stapje terug doen, maar ze gaat ook weer twee stappen vooruit. Florentine is er drie ochtenden. Er is structuur, wat voor ons erg prettig is. Ze is en echt onderdeel van het team. Doet met alles mee, ook de leuke dingen.”

Florentine heeft regelmatig contact met haar trajectbegeleider Floor. In het begin was dit een keer per maand. Nu is dat een keer per twee maanden. Als er iets is, is Floor altijd bereikbaar. “We hebben korte lijntjes. Ze is altijd beschikbaar en denkt mee.”

Keurmerk Inclusief Werkgever

Timing geeft als sociaal werkgever iedereen een kans. Deze werkervaringsplek is daar een mooi voorbeeld van. “We proberen iedereen op de juiste plek te krijgen. Dat doen we nu bij Florentine, maar ook bij de banen die we voor onze werkgevers proberen in te vullen.” Loes kan als vast contactpersoon vanuit het WSP altijd een kandidaat voordragen bij Timing en een CV opsturen. “De ene keer is dat een succes en krijg je mensen op de goede plek en soms niet.”

De inzet die de uitzendorganisatie hiervoor levert, wordt beloond met het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP regio Amersfoort. Het WSP deelt het keurmerk exclusief uit aan werkgevers die inclusief ondernemen.

Ook een werkervaringslek aanbieden?

Wil je als bedrijf ook een werkervaringsplek aanbieden? We zoeken plekken voor kandidaten met een Participatiewet-uitkering die wonen in de gemeente Amersfoort of Leusden. Zij gaan maximaal  een jaar aan de slag op deze plek. Vooraf worden afspraken gemaakt over de start, werktijden, taken, evaluatie en begeleiding. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Sabine van Herwerden en Maaike Verhoef.

 

Keurmerk Inclusief Werkgever voor Timing