Direct naar content

ProStairs Traprenovatie heeft een groep werknemers van sociale werkvoorziening Amfors in dienst. Het familiebedrijf uit Bunschoten verzorgt traprenovaties door heel Europa. Zij hebben alles in eigen beheer, van de fabricage tot de montage. Alle onderdelen voor de traprenovaties worden in hun eigen productieruimte te Bunschoten gemaakt.

De groep werknemers van Amfors verzorgt de productie van alle renovatiesystemen. “De één behandelt de profielen, de ander spuit ze en weer een ander lijmt. Ze wisselen elkaar af. Het is hierdoor een team dat samen het werk verricht. Die saamhorigheid is heel leuk,” vertelt Tim Hop, algemeen directeur van ProStairs.

Tim wilde hen graag een vaste werkplek bieden in de productie. “Wij zijn een christelijk bedrijf. Het is naar mijn mening een sociale verplichting die je hebt naar je medemens. Het is heel goed om deze mensen een kans te geven om in het bedrijfsleven bezig te zijn.” Daarbij vind Tim het belangrijk dat ze gevarieerd werk hebben en niet de hele dag hetzelfde werk doen achter de lopende band. “Zij voelen zich als een vis in het water. Daar word ik blij van. Normaal zouden zij in een fabriek werken en de hele dag hetzelfde werk hebben. Hier hebben ze onder begeleiding toch een stukje vrijheid.”

Begeleiding

Die begeleiding is belangrijk. Jan Heek, Jobcoach en Consulent bij Amfors, begeleidt de groep medewerkers. Deze persoonlijke begeleiding op de werkvloer vanuit Amfors bevalt erg goed. “Het loopt naar volle tevredenheid. Zeker als er iets mis is, staat hij voor ons klaar om ons te helpen en te bedienen zou ik bijna zeggen. Hij reageert daar altijd heel snel op.”

Door de begeleiding ziet Tim dat de medewerkers zich ontplooien. Ook hijzelf leert ervan. “Het is ook heel bijzonder en leerzaam voor jezelf. Je ziet dat ze hele sterke punten hebben die anderen niet hebben, maar je ziet ook hun zwakheden. Om te zien hoe mensen in elkaar zitten, vind ik heel boeiend.” Tim vind het belangrijk dat het sociale aspect niet vergeten wordt. “Ik vind het belangrijk dat we, zeker in deze verharde maatschappij, niet creëren dat het ieder voor zich is, maar omzien naar elkaar.”

Corona

Ook in deze tijd waarin iedereen te maken heeft met corona, wordt goed aan alle collega’s gedacht. “Aan het begin was het lastig omdat het voor iedereen onwennig was. Wij hebben de mensen goed geïnformeerd. Hoe ga je ermee om, wat zijn de richtlijnen, waar moet je op letten? Daar hebben we continu berichtgeving over gedaan.” Het bedrijf heeft qua opdrachten juist een goede periode gehad en extra mensen nodig. “Mensen moeten veel thuiswerken, kijken tegen de trap op en plannen juist nu een renovatie.”

Gepubliceerd op: 27 juli 2020.

Prostairs