Direct naar content

“Het WSP weet wat belangrijk is bij ons”

In de zorg staan op dit moment veel vacatures open. Ook Silverein zoekt nieuwe collega’s voor verschillende afdelingen. Silverein kent als geen ander de weg op het gebied van ouderenzorg, revalidatie en dementiezorg en is op zoek naar medewerkers voor de wooncentra, in de zorg aan huis, op de ontmoetingscentra en bij Geriatrische revalidatie. Silverein organiseert zelf regelmatig een banenmarkt en werkt daarbij ook nauw samen met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort.

“Ik denk dat we hele goede kandidaten via het WSP kunnen krijgen. Potentiele collega’s die we anders niet kunnen bereiken. Het zijn waardevolle werknemers die hier wel degelijk wat kunnen betekenen,” vertelt Jolanda de Vries, HR adviseur bij Silverein. Als ambassadeur is Jolanda aangesloten bij de werkgeverscampagne van het WSP. “We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn één van de grootste werkgevers in Soest. Het is daarom ook belangrijk dat we middenin de maatschappij staan.”

Eerlijk en benaderbaar

De samenwerking met het WSP loopt volgens Jolanda heel fijn. “Ik ben heel blij met accountmanager Rosa als contactpersoon. Ze weet wie we zoeken, wat we willen en wat belangrijk is bij ons. Dat werkt heel goed. Daarbij is ze makkelijk benaderbaar.” Ook eerlijkheid vindt Jolanda daarbij belangrijk. “Op het moment dat een kandidaat wordt voorgesteld waarvan wij denken dat hij het niet kan worden, dan moet ik dat eerlijk kunnen zeggen. Daar zijn wij, maar ook de kandidaat bij geholpen.”

Zinvol werk

Silverein heeft verschillende medewerkers vanuit de Wajong in dienst. Zij werken vooral als woonzorgmedewerker. “Het is een parttime functie en je kunt heel veel betekenen voor de bewoners. En je ondersteunt de zorgmedewerkers in hun zorgtaken. Het is heel waardevol werk.”

Silverein geeft iedereen graag een kans, helaas is niet alles mogelijk. “We zijn heel hard op zoek nieuwe mensen, waarbij we rekening houden met de afgesproken wensen en eisen van teams. Niet iedereen is geschikt voor een baan in de zorg. Een harde eis is dat je de Nederlandse taal machtig moet zijn. Zeker bij het bieden van zorg en welzijn aan mensen met dementie. Je moet kunnen communiceren.”

Het is maatwerk

Of het een match is, ligt ook aan de kandidaat. “Hoe staat hij erin? Wat kan hij? Met welke beperkingen moeten we rekening houden? Het ligt ook aan het team. Wij hebben zelfsturende teams, wat betekent dat ze samen afspraken moeten maken. Ook over begeleiding van bijvoorbeeld een Wajong kandidaat. Als het team geen tijd heeft voor goede begeleiding, dan gaat het niet lukken. Het is iedere keer maatwerk.”

Gepubliceerd op: 22 juli 2019.

Silverein