Direct naar content

Veel ondernemers hebben het zwaar vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zij moeten de deuren sluiten en personeel kan niet aan het werk. Ondertussen hebben de supermarkten het juist extra druk. Zij blijven open en moeten voldoen aan diverse maatregelen.  In het kader van ‘alle beetjes helpen’ heeft Arnaud van de Graaf, eigenaar van de Jumbo in Soest, samenwerking gezocht met horeca ondernemers.

Arnaud: “We hebben horeca ondernemers aangeboden dat ze mensen die thuis zitten aan ons mogen verhuren. Vooral aan het begin kregen wij veel extra drukte en hadden we de handjes niet direct beschikbaar.” Een aantal vaste krachten van horeca ondernemers Nicole en Vincent van de Wardt werkte tijdelijk bij de supermarkt. Eén van de medewerkers van Restaurant ’t Hoogt heeft geholpen met het deurbeleid. Arnaud: “We zijn 100 uur in de week open. Van het ene op het andere moment hadden we iemand nodig die 100 uur bij de deur kon staan om te zorgen voor de corona maatregelen. Hij heeft ons hiermee vooruit geholpen.”

Ondernemerschap is ook kansen zoeken

Vincent en Nicole van de Wardt zijn blij dat ze hun medewerkers hierdoor aan het werk konden houden. Nicole: “We willen niet aan onszelf denken, maar vooral aan de medewerkers. We willen niet dat zij zich vervelen op de bank, maar ergens anders aan de slag kunnen als ze daar gelukkig mee zijn.  Daar hebben we op de langere termijn meer aan.” Ze hebben ook een medewerker uitgeleend aan een hoveniersbedrijf. “Het is ook ondernemerschap om niet bij de pakken neer te gaan zitten.”

Arnaud is altijd al lokaal betrokken in Soest. Hij heeft een hoop lokale leveranciers. Nu heeft hij ook de beste plek in de winkel beschikbaar gesteld voor de verkoop van maaltijden vanuit de horeca. “De opbrengst is volledig voor de horeca. Voor de restaurants is het een extraatje dat hen door deze tijd helpt.” Daarnaast sponsort hij diverse initiatieven zoals een boodschappen pakketten actie van de Rotary. “Het gaat niet alleen om bedrijven die het moeilijk hebben. We hebben ook te maken met een kwetsbare groep die vereenzaamt. Zo proberen we aan alle kanten een bijdrage te leveren. Deze tijd heeft z’n nare kanten, maar het is ook mooi dat je elkaar als ondernemers opzoekt, de samenwerking aan gaat en steun probeert te geven.”

Mobiliteit

Wil je als ondernemer ook een kans geven aan de medewerkers van andere bedrijven of zoek je juist een tijdelijke werkplek voor je personeel? Het WSP regio Amersfoort kan je hierbij helpen. Wij kunnen de mogelijkheden bekijken bij andere werkgevers in ons netwerk. Daarnaast hebben we alle werkzoekenden in beeld en diverse vacatures in de hele regio, waarmee we werknemers kunnen helpen van werk naar werk. Kijk voor meer informatie op onze website bij Amersfoort Werkt Door of neem contact op met accountmanager Mirjam van de Kemp.

Gepubliceerd op: 26 maart 2021