Direct naar content

Ik ben er zeker van dat iedereen het kan

“Ik ben er zeker van dat iedereen het kan. Iedereen kan het leren. Of er beperkingen zijn, hoeft niet heel erg uit te maken.” Aan het woord is Sanne van Es, HR-manager bij ContactCare. Bij het Klantcontactcenter uit Amersfoort zijn alle doelgroepen welkom. ContactCare doet regelmatig mee aan Speedmeets van het WSP. En met succes. Al een aantal keer ontmoette het bedrijf hier een nieuwe medewerker.

Ook vanuit de Wajong heeft ContactCare een aantal werknemers in dienst genomen. “Aan hen zien we dat mensen met een beperking dit werk prima, soms nog wel beter, kunnen doen. Mensen denken snel dat je niet aan de telefoon kunt werken met bijvoorbeeld autisme. Als je de werkzaamheden erop aanpast en zorgt voor coaching kan het juist heel goed.”

De juiste verwachtingen

Bij het bedrijf solliciteren regelmatig mensen met een beperking. Zij krijgen, bij de juiste competenties, altijd een uitnodiging. “Kom maar op kantoor kijken en ervaren of het wat voor je is. Alleen dan weet je of het voor je gaat slagen”, zegt Sanne. “Je hebt zelf ook een bepaalde aanname. Maar mensen hebben zelf wel de kennis wat ze wel of niet kunnen.” Via een intern opleidingstraject worden nieuwe medewerkers getraind in het bieden van goede klantenservice.

Sanne: ”We zijn wel altijd eerlijk tegen sollicitanten. We zeggen duidelijk wat we van hen verwachten. Ik probeer daarbij te managen wat je van die persoon mag verwachten. Onze teamleiders vinden het vooral leuk om te zien hoe iemand groeit.” Dankzij de groei die ze kunnen maken, zien diverse medewerkers het werk als een opstap.

Veel geleerd

Voor een facilitaire functie is ContactCare daarom op zoek naar een nieuwe medewerker vanuit de Wajong of Doelgroep Banenafspraak. “Dit is een wat eenvoudiger functie voor 3 uur per dag. Onze voorgaande medewerkster is gestopt omdat zij de stap naar de zorg wilde zetten. Ze gaf aan: ik heb hier heel veel geleerd en nu kan ik de volgende stap te zetten. Het is heel leuk dat je iemand kan helpen die volgende stap te zetten.”

De teamleiders worden daarbij geholpen door een jobcoach. “Binnen het callcenter is het altijd hectisch, dus zeker in het begin vraag ik of de jobcoach betrokken blijft. Later blijft de jobcoach belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet terugvallen. Je ziet vaak dat als het goed gaat, mensen zichzelf voorbij lopen. Daar proberen we voor te waken.” Sanne van Es zet zich de komende tijd graag in als ambassadeur van het WSP. “We zijn als bedrijf flink gegroeid en zoeken elke maand nieuwe mensen. We kunnen daardoor bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen die moelijker zelf een baan vinden. We staan voor hen open en kunnen laten zien dat ze meer kunnen.”

ContactCare heeft het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP ontvangen.

Gepubliceerd op: 13 juni 2019.

ContactCare