29.05.2020

Tuinieren vanaf de bank. Het kan met het online tuinplatform Mijn Boerderijtje. Dit jaar is Mijn Boerderijtje beschikbaar als app voor de telefoon. Hierdoor kan iedereen vanaf de bank, met de smartphone in de hand, 25 soorten groenten en kruiden 100 procent biologisch verbouwen. De tuinman voert de instructies vanuit de app uit op een groot stuk land aan de Voskuilerweg in Woudenberg. De tuinman krijgt hulp van werkzoekenden die via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) bij Mijn Boerderijtje aan de slag gaan om weer in het werkritme te komen.

Het gaat onder andere om mensen die een uitkering ontvangen en weer aan het werk willen. Zij moeten bijvoorbeeld wennen aan het werkritme of andere persoonlijke problemen aanpakken voor zij weer een betaalde baan kunnen vinden. Doel is hen te laten doorstromen naar een betaalde baan. Vorig jaar zijn vanuit het WSP twee personen aan de slag gegaan in de moestuin. Eén van hen helpt de tuinman ook dit jaar elke dinsdag- en donderdagmiddag.

Samenwerking met het WSP

Bert ter Maaten, één van de initiatiefnemers, is ambassadeur van de ambassadeurs van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart, WSP – Werkt voor iedereen’ van het WSP. Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) wil met deze campagne werkgevers aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Met Mijn Boerderijtje hopen de initiatiefnemers het traditionele ambacht van landbouw te verbinden met de hedendaagse techniek en bewustzijn te stimuleren van wat we eten en hoe dit op ons bord belandt. Omdat dieren niet kunnen ontbreken op de boerderij van de toekomst, kun je straks ook kippen eieren laten leggen en koeien voor je laten melken.