Direct naar content

“Haar mooiste taak is dat ze ons ontzorgt”

“Klanten zijn gek op haar.” Hamed Binamar van StudioBinamar heeft het over één van zijn medewerksters. Zij kon om diverse redenen haar kappersdiploma niet halen, maar wilde wel graag in het kappersvak aan het werk. Een accountmanager van het WSP regio Amersfoort bracht haar 1,5 jaar geleden onder de aandacht van Hamed.

Hij wilde haar graag een kans geven. Hamed Binamar: “Ik denk dat de maatschappij vol zit met vooroordelen over bepaalde personen. Dat mensen denken: je bent iets minder, dus je kan het werk niet aan. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen. Na de vraag van het WSP ben ik gaan denken. Wat kan ze? Waar ga ik de tijd vandaan halen? Wat gaat het me opleveren? Past ze in het team? Er zijn heel veel elementen waar je rekening mee moet houden. Toch dacht ik, laten we het gewoon gaan proberen.”

Creëren van een takenpakket

Samen met zijn twee andere collega’s, heeft Hamed een takenpakket voor haar bedacht. “We zijn gaan kijken wat wij op een dag allemaal doen en wat zij kan overnemen.” Zo controleert ze bijvoorbeeld de voorraad, vouwt de handdoeken en neemt de telefoontjes aan. “Wij moesten dit allemaal tussendoor doen, wat veel tijd kostte. Ze ontzorgt ons. Dat is eigenlijk haar mooiste taak.”

Hamed coacht haar zelf. “Op woensdag zijn we met z’n tweeën. Dan kan ik goed bespreken wat ze die week daarvoor heeft gedaan. Vrijdag en zaterdag laat ik haar los en is ze lekker aan het werk als salon assistent.” Na een inwerktraject mag ze ook klanten wassen, kleuren mengen en masseren. Hamed: “Klanten zijn gek op haar. Ze komen ook speciaal wanneer zij er is voor een lekkere hoofdmassage.” Ze maakt met iedereen een praatje. “Wij zijn heel open, zoals klanten ook open naar ons zijn. Zij vertelt zelf ook dat ze af en toe moeite met dingen heeft. Die eerlijkheid waarderen de klanten, waardoor ze haar niet anders gaan behandelen.”

Meer rust en creativiteit

Hamed en zijn collega’s knippen op hoog niveau. Zijn salon assistent groeit in haar werkzaamheden, maar zal in StudioBinamar niet zelf klanten gaan knippen. “Zij heeft er vrede mee. Ze mag heel veel. Ze stelt zulke hoge eisen aan zichzelf, dat belemmert haar enorm. We leren haar nu dat ze ook fouten mag maken.” Hamed ziet haar groeien en is blij dat hij zich niet heeft laten leiden door de onwetendheid die hij had aan het begin.

“De collega’s moesten ook even wennen, maar profiteren nu van de extra tijd die ze kunnen nemen voor de klant. Ze hebben meer rust en zijn daardoor creatiever. Zij vind het ook heerlijk. Je ziet haar groeien. We hebben het getroffen met de kandidaat die graag iets in het kappersvak wil.”

Gepubliceerd op: 6 augustus 2019.

Studio Binamar