Direct naar content

“Heb jij géén goudomrande CV? Want je bent ‘te oud’… te overgekwalificeerd of juist te onervaren. Een gat in je cv… HBO niet afgemaakt… ‘ziek’ of ‘arbeidsbeperkt’… Geen goud randje dus. Bij LEAD Development Company geloven we niet zo in die ‘goudomrande cv’s’. Het leven kent immers tegenslagen, valkuilen en teleurstellingen. En die zijn meestal het meest leerzaam…” Met deze tekst begint de advertentie van LEAD Development Company in de Leusder Krant en de Amersfoortse Courant. Directeur Jeroen van Ginkel zoekt met deze opvallende advertentie naar personeel voor zijn Leusdense bedrijf. Hij let daarbij niet op CV, ervaring of leeftijd, maar juist op competenties, inzet en enthousiasme.

Jeroen: “Ik vind dat je een mens niet kan beoordelen op het papiertje dat hij heeft of waar hij geboren is. Als jij iets graag genoeg wil en je bent bereid daar alles voor te doen, dan kun je worden wat je wil.” Daarmee wil Jeroen niet zeggen dat een opleiding niet belangrijk is. “Als je goed kan leren, doe het vooral. De juiste opleiding is de gouden sleutel om ergens binnen te komen, maar daarna gaat het om jou. Wat is jouw mentaliteit? Wat is jouw werkhouding? Pas je in een team en ben je communicatief vaardig? Die punten kun je niet veranderen, maar vaardigheden kun je leren.”

LEAD Development Company richt zich op het maken van new business afspraken op management- en directieniveau voor bedrijven en instellingen door middel van telefonische acquisitie en leadopvolging. Nieuwe medewerkers leren bij het bedrijf hoe zij dat op een goede, professionele en leuke manier kunnen doen. “Dat is een kwestie van trainen. Als je communicatief vaardig bent, dan ben je perfect geschikt voor het werk dat wij hebben.”

Voor de medewerkers is het prettig dat zij hun uren en werklocatie flexibel in kunnen vullen. “Ik heb mensen in dienst met een cv waarvan de arbeidsmarkt zegt: daar heb ik niks aan. Mensen die ziek of oud zijn, maar zij hebben een grote motivatie en loyaliteit naar zichzelf en naar de klanten.”

Het is een kans voor hen, maar ook voor mij

Leeftijd is voor Jeroen niet belangrijk. Hij is met zijn 49 jaar de jongste binnen zijn bedrijf, zijn oudste medewerker is 72. De helft van zijn medewerkers is boven de 60 jaar. “Ik merkte dat met name oudere mensen niet aan het werk kwamen, terwijl ze een fantastische carrière achter de rug hadden.” Voor het werk bij het Leusdense bedrijf, zijn ouderen juist goed geschikt. “Wij hebben senioriteit nodig omdat wij contact zoeken met klanten met complexe dienstverlening. Het matcht dus ook goed met mijn klant om oudere mensen aan te nemen. Het is voor de ouderen een kans, maar ook voor mij.”

Jeroen stelt het erg op prijs als iemand eerlijk vertelt over een gat in zijn of haar cv. “Ik merk dat in het bedrijfsleven wordt gezocht naar medewerkers met een perfect cv, maar vervolgens is het verloop in het bedrijf toch erg hoog. Omdat niet wordt gekeken: wie is die persoon en past die in het team? Dan werkt het niet.”

Jeroen hoopt zijn team de komende tijd verder uit te breiden. De eerste reacties op de advertenties zijn inmiddels binnen.