Direct naar content

Ik wil graag meer medewerkers zoals Daniel

In een grote loods van het KPU-bedrijf in Soesterberg wordt de kleding van alle militairen van Defensie verzorgd en opgeslagen. Elke keer dat een militair op uitzending gaat, krijgt hij de spullen die voor die missie nodig zijn, zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. De medewerkers van het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting Bedrijf, het KPU-bedrijf, zorgen hiervoor. Zij verzamelen alles in het grote magazijn.

Onderdeel van het team zijn Raymond en Daniel. Zij hebben een arbeidsbeperking, maar werken met veel plezier en succes bij het KPU-bedrijf.

De twee mannen zetten zich enthousiast in voor hun werk. “Ik heb het hier erg naar mijn zin”, vertelt Daniel van Mourik. Voor een groot deel is het succes te danken aan Boyd Brons, Teamleider Fysieke Distributie bij het KPU-bedrijf. Hij begeleidt Raymond en Daniel dagelijks op de werkvloer.

Raymond begon als eerste in het team van Boyd: “Raymond werkt nu drie jaar bij ons. Hij is vrolijk en lacht altijd.” Na hem kwam Daniel het team versterken. Daniel werkt 26 uur per week in het magazijn. Zijn begeleider van de gemeente Woudenberg hielp hem samen met het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort aan zijn baan. Na een contract via een uitzendorganisatie, heeft hij nu een jaarcontract bij het KPU-bedrijf. Hij houdt zich bezig met orderpicken of werkt achter de inpaktafel. Daniel: “Ik vind het werken hier super. Ik heb leuke collega’s en er hangt een goede sfeer. We zijn een goed team en helpen elkaar. Met vragen of als het een keer tegenzit bijvoorbeeld, kan ik bij Boyd terecht.”

Extra inspanning geeft voldoening

Teamleider Boyd stopt veel energie in Raymond en Daniel, maar staat graag voor hen klaar. “Aan de manier waarop Daniel ’s ochtends binnenkomt, zie je hoe hij zich voelt. Soms zie ik aan zijn blik dat we even moeten praten.” Het kost tijd, maar het geeft extra voldoening. “Tijd en ruimte heb je nodig, maar dat kunnen wij als overheidswerkgever bieden. Er is ruimte om een keer een extra kop koffie te drinken als dat nodig is.”

De doelstelling van Boyd is dat Daniel een medewerker als ieder ander wordt en een multifunctioneel takenpakket krijgt. “Deze twee doelstellingen vragen veel aandacht en begeleiding. Daniel heeft bijvoorbeeld veel structuur nodig. We geven het een week van tevoren aan wanneer er iets veranderd, zodat hij zich er op in kan stellen.”

Voor Daniel werkt het op deze manier goed. Hij  leert graag en is bezig met het halen van zijn heftruckcertificaat. “Ik wil zoveel mogelijk leren. Hoe meer je leert, hoe leuker het is en je krijgt hiermee meer kans op een vast contract.” Daniel hoopt vast in dienst te komen bij het KPU-bedrijf. “Ik ben daar naartoe aan het werken.”
Als het mogelijk is, houdt ook Boyd hem graag in zijn team. “Ik wil graag meer medewerkers zoals Daniel hebben.”

Gepubliceerd op: 27 november 2018.

Defensie