Direct naar content

De slogan van Djops: Doen waar je goed in bent geldt niet alleen voor de medewerkers van Djops. Zij volgen deze ook voor de werkzoekenden. Danny Burgwal en Maarten Benschop van Djops proberen voor iedere werkzoekende die bij hen binnenkomt de juiste baan te vinden. “Als mensen laten zien dat ze willen werken, doen we altijd ons best en zetten we ze direct in,” vertelt Danny Burgwal.

In de begeleiding van de kandidaten gaat Djops ook verder dan andere uitzendorganisaties. Wanneer iemand voor een kennismaking niet zelf naar het kantoor aan de Ohmstraat in Nijkerk kan komen, halen ze hem of haar op van het station of ze gaan zelfs naar de kandidaat toe. Ook op de eerste werkdag staan ze voor de medewerkers klaar. “Wij volgen een persoonlijke benadering. Als iemand de eerste dag moet werken, halen wij ze op en gaan we mee naar de werkplek.”

Kans op een vast contract

Danny en Maarten merken dat deze persoonlijke begeleiding helpt. Werkgevers weten hen snel te vinden. Het is wel moeilijker de juiste mensen te vinden. Mensen stappen niet snel zelf bij Djops binnen. “Je moet mensen zelf benaderen. Ze willen heel graag, maar hebben een zetje nodig,” vertelt Maarten Benschop. Dat komt ook door de vooroordelen die er zijn over uitzendorganisaties. “Mensen denken dat het voor korte termijn is, terwijl onze uitzendkrachten heel vaak worden overgenomen of de kans krijgen op een vast contract. Dat is iets wat mensen niet helemaal weten. Wanneer je goed functioneert bij je werkgever, heb je kans om daar in dienst te komen.”

En dat gebeurt regelmatig. Ook voor de werkzoekenden die via het WSP door Djops worden bemiddeld. Zo herinnert Danny zich nog een man die hij op een speedmeet in Amersfoort heeft ontmoet. “Hij was net op straat komen te staan, had een goede functie gehad en wilde graag aan de slag. Een week later hadden we wat voor hem. We zijn nu een jaar verder en hij krijgt een vast contract.”

Tweede kans

Djops bezoekt regelmatig de speedmeets van het WSP regio Amersfoort. “Het zorgt voor naamsbekendheid. Je spreekt veel mensen in een korte tijd. Zij zijn niet altijd passend, maar over het algemeen is het een win-win situatie voor het WSP en voor Djops.” Daarnaast is er vaak persoonlijk contact tussen Djops en accountmanager Khalid van het WSP. Maarten: “Ik heb in mijn eerste maand bij Djops al drie mensen aan werk geholpen door alleen aan Khalid te vragen: Dit hebben we aan functies open staan, heb je daar mensen voor?”

Wanneer iemand laat zien dat hij of zij wil werken, gaat de uitzendorganisatie altijd op zoek naar een geschikte werkplek. Maarten: “Je hoort wel eens dat mensen een rugzakje hebben, omdat ze vanwege privéredenen een afstand van de arbeidsmarkt hebben gekregen. Wij zijn hier heel open in. Iedereen verdient een tweede kans. Als iemand een verleden heeft, wat zegt dat over de toekomst? Wij geven iemand een kans.” Er zitten er zeker een aantal tussen die die kans grijpen en met een groot contract aan het werk zijn. Danny: “Als mensen laten zien dat ze willen werken, doen we altijd ons best.”

Djops heeft het Keurmerk Inclusief Werkgever van het WSP ontvangen. Bekijk de video van de uitreiking over de samenwerking.

Gepubliceerd op: 19 juli 2019.

Djops