Direct naar content

Bij Bzzzonder is ieder kind en ieder mens welkom

Werken vanuit je hart. Iedereen is welkom. Denken in mogelijkheden. Deze drie kernwaarden zijn belangrijk bij Kindercentrum Bzzzonder. “Onze mensen werken vanuit die drie kernwaarden en omarmen inclusie. Dat is voor ons heel belangrijk.” Aan het woord is Jantine van Dormael, coach personeelszaken bij Bzzzonder.

“Bij Bzzzonder is ieder kind en ieder mens welkom,” vertelt Jantine. Dat geldt voor de medewerkers en voor de kinderen die een plek krijgen binnen het Kindercentrum. “De meerderheid van de kinderen die wij opvangen komt heel gemakkelijk mee. Een klein gedeelte van de kinderen die wij mogen opvangen, heeft net wat extra zorg nodig.”

Kijken naar de mogelijkheden

De medewerkers die direct met de kinderen werken, hebben allemaal een opleiding behaald die nodig is binnen de kinderopvang. Daarbuiten heeft Bzzzonder veel ruimte voor mensen die in de kinderopvang willen werken, maar daarvoor nog een leertraject moeten volgen, een beperking hebben of weer moeten wennen aan het werkritme.
“Er komen veel mensen op ons pad en wij kijken altijd naar de mogelijkheden.” Zo hebben wij bijvoorbeeld een vrijwilliger die kort in Nederland woont. Ze heeft een jaar vrijwilligerswerk gedaan op de groepen en gaat nu starten met een BBL-opleiding pedagogisch werk.

Coaching

Medewerkers komen binnen via het WSP, reageren op de vacatures van de organisatie of stappen één van de locaties binnen. “Als het klikt, zijn er heel veel mogelijkheden binnen Bzzzonder. We moeten een passie voelen. Als we de kernwaarden proeven, gaan we kijken of we voor jou een plekje hebben en wat jij nodig hebt om te floreren binnen de organisatie.”

Bij Bzzzonder werken bijvoorbeeld ook een aantal collega’s met een Wajong uitkering. Vaak weten andere collega’s niet eens dat de betreffende medewerkers een Wajong uitkering ontvangen. Ze worden altijd goed begeleid. ”Wanneer de medewerkers extra coaching nodig hebben, werken wij nauw samen met onze contactpersoon bij het WSP.” Jantine ziet dit als een grote meerwaarde voor de ontwikkeling van de medewerkers.
“Inclusie vraagt in sommige gevallen net iets meer van onze medewerkers dan reguliere kinderopvang. Wij zien dit en waarderen dit enorm. Dit is de reden dat wij onder andere extra investeren in opleidingen en coaching on the job.”

Voldoening

Jantine haalt veel voldoening uit haar werkzaamheden: “Als ik kijk hoeveel wij als Bzzzonder kunnen betekenen voor alle kinderen, collega’s met of zonder zorgvraag, ouders en alle andere mensen die op ons pad komen. Dat je als ouders ziet; mijn kind is hier echt welkom, dat raakt me elke keer weer.”

Gepubliceerd op: 5 juli 2019.

Bzzzonder